Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Net zoals Deinze ben ik de laatste jaren gegroeid”

Bomenaar Youssef Challouk maakt droom waar en speelt volgend seizoen in eerste klasse B

- PETER NYS

Sinds vorige week is het helemaal officieel: Deinze zet volgend seizoen de stap naar 1B. Een van de spelers bij de Oost-Vlaamse club: de 24jarige Youssef Challouk. De technisch vaardige linksbuite­n (ex-Heist en ex-Rupel Boom) miste afgelopen seizoen geen enkele match en scoorde liefst zes keer voor de kampioen.

Vier jaar geleden besloot Challouk, toen amper twintig, om Rupel Boom te verlaten voor een avontuur bij Heist.

“Het bestuur van Rupel Boom vond dat toen geen goeie zet”, herinnert Challouk zich. “Ik had er net mijn eerste seizoen in de eerste ploeg opzitten en ze vonden dat ik nog niet klaar was voor die stap. Maar ik geloofde in mezelf en besloot toch te vertrekken. Bij Heist werd ik meteen basisspele­r en wist ik me in de kijker te spelen van Deinze. Ook daar liep het meteen goed en samen met de club ben ik de voorbije jaren nog verder gegroeid. Afgelopen seizoen staken we er echt bovenuit. Zes matchen voor het einde werd de competitie stopgezet, maar toen waren we al kampioen met een voorsprong van twintig punten. Dat wil toch iets zeggen. Daarom denk ik ook dat we een stevige basis hebben om volgend seizoen meteen vlot mee te draaien in 1B.”

Contractve­rlenging bijna rond

Vraag is alleen: zal dat dan ook nog steeds met Challouk zijn? “Dat is toch de bedoeling. Mijn contract loopt ten einde, maar er zijn al gesprekken opgestart om te verlengen en die gaan de goeie kant op. Deinze is zeer ambitieus, op termijn wil de voorzitter naar 1A. De club leeft echt, er komt een nieuw stadion met kantoren, horeca en winkels. Het is moeilijk in te schatten waar de limieten liggen voor Deinze. Alleen de publieke belangstel­ling zou nog aanzienlij­k moeten toenemen. We hebben trouwe fans, maar dat mogen er gerust meer zijn. Misschien geeft het nieuwe stadion straks een boost op dat vlak.”

Challouk beseft dat Deinze zeker nog enkele versterkin­gen zal halen, maar hoopt de kampioensp­loeg toch ook min of meer een beetje te kunnen samenhoude­n. “De voorzitter heeft al laten verstaan dat hij dat ook van plan is. Aan de dagelijkse werking zal er niet zo veel veranderen. De voorbije twee jaar werkten we al op profession­ele basis. Uiteraard gaat dat nu nog wat intenser worden. Intussen woon ik ook in Deinze. De eerste jaren reed ik nog elke dag op en af vanuit Boom, maar dat begon toch te wegen. Vorig jaar ben ik getrouwd en heb ik me dicht bij de club gesetteld, daar voel ik me prima bij.”

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Youssef Challouk wordt door de supporters in Deinze duidelijk op handen gedragen.
FOTO MARC VAN HECKE Youssef Challouk wordt door de supporters in Deinze duidelijk op handen gedragen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium