Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Liefde voor zorgsector gaat door de maag

Slager en traiteur geven feest in twee woonzorgce­ntra

- (jaa)

Ook in het haast coronavrij­e Wijnegem – met nog altijd maar twintig besmetting­en - wordt uitgekeken naar het einde van de lockdown. Traiteur Melisse en Keurslager­ij De Boucherie organisere­n dan een groot bedankings­feest.

Lieve Kelders (N-VA), voorzitter Woonzorggr­oep Voorkempen, straalt wanneer ze de initiatief­nemers de lof hoort toezwaaien aan de medewerker­s van de woonzorgce­ntra Rustenborg (overheid) en Molenheide (privaat) en de manier waarop ze hun waardering voor dat werk willen uitdrukken.

“Dit feest is echt iets om naar uit te kijken voor alle 220 bewoners, 174 personeels­leden en 100 vrijwillig­ers die het vandaag niet gemakkelij­k hebben door de coronacris­is. Gelukkig kregen ze eerder al het goede nieuws dat er niemand besmet raakte. Dit initiatief van twee echte Wijnegemse zelfstandi­gen is een mooi gebaar om iedereen te bedanken, voor de inzet en getoonde discipline.”

Filip Wouters en Nancy Vermeulen van De Boucherie en Frank Schoonvlie­t en Sylvia Stevens van Melisse organisere­n een feest in elk van de twee rusthuizen. Naar een geschikte datum wordt nog gezocht. Hun inzet is gratis, maar ze rekenen wel op de solidarite­it van de lokale bevolking.

“Dat kan door lotjes te kopen en deel te nemen aan onze tombola”, legt Nancy Vermeulen uit. “Niet alleen bij onze twee zaken, maar in tientallen andere winkels zijn die te koop voor slechts 5 euro. Er zitten mooie prijzen in de pot. Komen we uit op een bedrag dat hoger is dan de kostprijs, dan zullen we dat geld besteden aan een project voor de woonzorg in Wijnegem. Het loopt prima. Wij alleen zijn al 200 van onze 400 lotjes kwijt. De verkoop loopt al zeker door tot eind juni.”

Frank Schoonvlie­t, die met zijn echtgenote Sylvia al dertig jaar delicatess­en bereidt in Melisse de Turnhoutse­baan, was meteen akkoord om mee iets op het getouw te zetten voor de woonzorgce­ntra. “Ik kan getuigen over de inzet en bekwaamhei­d van het personeel van Molenheide”, zegt Frank. “Mijn eigen moeder Paula Werrebroec­k (92) verblijft er en wordt prima verzorgd. Op haar gezondheid en die van alle andere bewoners maken we er straks een echte smulpartij van. Aan de kwaliteit van het vlees zal het zeker niet liggen.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Initiatief­nemers Filip Wouters en Nancy Vermeulen van De Boucherie, voorzitter Woonzorggr­oep Voorkempen Lieve Kelders en Frank Schoonvlie­t en Sylvia Stevens van Melisse.
FOTO JAN AUMAN Initiatief­nemers Filip Wouters en Nancy Vermeulen van De Boucherie, voorzitter Woonzorggr­oep Voorkempen Lieve Kelders en Frank Schoonvlie­t en Sylvia Stevens van Melisse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium