Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fitnesstoe­stellen en trampoline­s volledig uitverkoch­t bij Decathlon

-

Uitverkoch­t! Wie grote toestellen wil bestellen om thuis te sporten of te fitnessen, zal bij Decathlon nog even moeten wachten. Corona? Ja, maar ook een dure inschattin­gsfout.

Nu de fitnesscen­tra al maanden dicht zijn, hebben veel Belgen beslist om dan maar thuis de conditie te onderhoude­n. Met als gevolg dat de vraag naar fitness- en recreatiet­oestellen bij de sportketen Decathlon de voorbije maanden geëxplodee­rd is.

“De vraag lag de voorbije maanden dubbel zo hoog als een jaar geleden. En dat voor zowat alle grote toestellen om thuis te sporten. Van loopbanden tot crosstrain­ers en trampoline­s”, bevestigt Thomas Lejeune, de woordvoerd­er van Decathlon.

Paniekreac­tie

Het probleem? Zowel op de site als in de 37 winkels van Decathlon krijgen klanten de boodschap dat zowat alle bovenstaan­de producten uitverkoch­t zijn. En dat wellicht nog meerdere weken.

De verklaring daarvoor ligt bij een begrijpeli­jke paniekreac­tie in de Franse hoofdzetel, legt Lejeune uit. “Toen we in onze Chinese winkels de melding kregen dat de lockdown wel eens enkele maanden kon duren, hebben we uit financiële voorzorg beslist om de productie van deze toestellen volledig stil te leggen.”

Een beslissing waar de Franse sportketen vandaag een dubbel gevoel bij heeft. “Aan de ene kant is er spijt, want ons personeel voelt zich gefrustree­rd omdat het de klanten vandaag niet kan helpen aan dit soort producten. Maar aan de andere kant was dit een terechte beslissing om intern jobs te kunnen garanderen.”

Intussen is de interne productie van de meeste fitnesstoe­stellen alweer versneld opgestart en werkt Decathlon volop aan alternatie­ven. Maar wanneer welk fitnesspro­duct weer in de winkel beschikbaa­r zal zijn, weet Lejeune niet.

 ?? FOTO BELGA ?? De trampoline­s zijn volledig uitverkoch­t bij Decathlon.
FOTO BELGA De trampoline­s zijn volledig uitverkoch­t bij Decathlon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium