Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bakken met BV’s in eigen keuken

Wim Opbrouck daagt bekende Vlamingen uit in ‘Bake off @ home’

-

De tent van Bake off Vlaanderen blijft deze zomer noodgedwon­gen dicht. Dus zet Wim Opbrouck (51) zijn nieuwe lading bakkers thuis aan het werk in Bake off @ home. De kandidaten zijn deze keer geen onbekenden: onder meer Julie Vermeire en Annelien Coorevits wagen zich aan de strafste recepten van de voorbije seizoenen. Ook Bart Kaëll (59) doet mee. “Geen idee of ik het kan. Bij de laatste taart die ik serveerde, was de onderkant van het deeg nog helemaal nat.”

Voor de feestdagen mochten Cath Luyten, Jeroom, Tine Embrechts en Ben Segers al eens hun beste patisserie­kunsten laten zien in Bake off Vlaanderen.

Nu het programma door de coronamaat­regelen niet op de gewone manier kan worden opgenomen, haalt Wim Opbrouck er in juni iedere woensdag opnieuw een bekend gezicht bij. Vanuit hun eigen keuken wagen Bart Kaell, Marleen Merckx, Annelien Coorevits, Xavier Taveirne en Julie Vermeire zich aan Bake off @ home.

Ze worden op de proef gesteld door ex-kandidaten die hun meest memorabele recepten weer van stal halen. Regerend kampioene Jaline daagt Xavier Taveirne uit om meringueta­art met citroen te maken, haar voorgangst­er Julie laat Annelien Coorevits een gemberkoek­huis bakken voor haar kinderen. Bart Kaëll krijgt zijn opdracht van Lukas, de jongste

Bake off-deelnemer ooit: rastertaar­t met aardbeien.

Hobbykok

“Benieuwd of dat zal lukken”, zegt de zanger. “Ik ben een hobbykok, maar bakken is iets compleet anders dan koken. Patisserie is chemie: een gram bloem kan het verschil maken. Thuis probeer ik soms wat recepten uit voor Luc (Appermont, de partner van Kaëll, red.). Maar met wisselend succes.”

“Luc is een echte Limburger, hij eet elke dag taart. Rabarber is zijn favoriet. Toen ik er onlangs zo eentje maakte, zei hij beleefd dat het lekker was. Terwijl de onderkant van het deeg

nog helemaal nat was. (lacht) Bakken is een stiel apart.”

Proefkonij­n Luc

Kaëll is een trouwe fan

van Bake off Vlaanderen.

“Er kruipt zo veel passie en vakmanscha­p in bakken. Geweldig om naar te kijken, maar geen idee of ik het kan. Ik heb meer zenuwen dan toen ik deelnam aan Masterchef. Met goeie instructie­s moet het wel lukken. Ik hoop dat het geen caloriebom wordt. Suiker, boter, confituur … Dat wordt een aanslag op mijn lijf. (lacht) Gelukkig heb ik met Luc het perfecte proefkonij­n.”

Naast de BV’s kunnen ook de kijkers meedoen. Wie wilt, kan de Bake off-recepten thuis zelf uitprobere­n en zo in de prijzen vallen. “Het maakt niet uit of je een ervaren bakker bent, of een beginnelin­g”, zegt Wim Opbrouck. “Hier gaat het puur om de goesting en het plezier om aan de slag te gaan met patisserie.” De opnames gaan dit weekend van start.

DENNIS VAN GOETHEM BENJAMIN PRAET

Bake off @ home, Vier, vanaf 3 juni, elke woensdag om 21.35. Inschrijve­n kan via www.vier.be/bake-off-at-home

Bart Kaëll

Zanger en deelnemer

“Er kruipt zo veel passie en vakmanscha­p in bakken. Geweldig om naar te kijken, maar geen idee of ik het kan.”

 ?? FOTO VTM ?? Wim Opbrouck kan geen bakkers in zijn Bake off-tent ontvangen, dus laat hij BV’s aan de slag gaan in hun eigen keuken.
FOTO VTM Wim Opbrouck kan geen bakkers in zijn Bake off-tent ontvangen, dus laat hij BV’s aan de slag gaan in hun eigen keuken.
 ?? FOTO VTM ?? Bart Kaëll is een echte hobbykok en nam al deel aan Masterchef. “Maar voor Bake off heb ik veel meer zenuwen”, zegt de zanger.
FOTO VTM Bart Kaëll is een echte hobbykok en nam al deel aan Masterchef. “Maar voor Bake off heb ik veel meer zenuwen”, zegt de zanger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium