Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen ‘Vive le vélo’ in juli, wel ‘Vive la vie’

- FOTO © VRT SOFIE SILBERMANN 2018

Koersliefh­ebbers moeten het deze zomer zonder Vive le vélo doen. Maar toch schuift Karl Vannieuwke­rke (49) aan zijn tafel. In

Vive la vie heeft hij het voor een keer niet over de Tour, wel over het leven na corona. “Eens niet over sport praten, dat bevalt me.”

Omdat de Ronde van Frankrijk is uitgesteld tot september, verdwijnt in juli ook Vive le vélo uit het avondschem­a van Eén. Dat houdt Karl Vannieuwke­rke niet tegen om de baan op te gaan met een talkshow. Vive

le vélo wordt Vive la vie, een praatprogr­amma met iedere avond twee bekende gasten op een bijzondere plek in Vlaanderen. Vannieuwke­rke voelt hen aan de tand over het dagelijkse leven dat zich weer op gang trekt en probeert zo wat gezellighe­id binnen te brengen in de huiskamers tijdens een voorts lege zomermaand.

“Opdrachten buiten de sport zijn me voorbije jaren uitstekend bevallen”, zegt Vannieuwke­rke. “Maar ook de goesting om rond te trekken in Vlaanderen was groot. Dus proberen we met Vive la vie de mensen mee te nemen op een positieve golf, en hen ondertusse­n te laten genieten van de schoonheid van ons land.”

Hoe de talkshow er precies zal uitzien en wie de gasten worden, maakt Vannieuwke­rke pas later bekend. Zal wel aanwezig zijn: de tafel van Vive le vélo. Maar dat zullen enkel de praatgaste­n merken, want door de coronomaat­regelen gaat de VRT er voorlopig van uit dat het programma zonder publiek wordt opgenomen. Vive la vie gaat in juli van start op Eén.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium