Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Om 5.45u razen er al vrachtwage­ns voorbij”

Bewoners Prins Kavellei klagen over werfverkee­r

-

De bewoners van de Prins Kavellei zijn het beu ’s ochtends vroeg gewekt te worden door zwaar vervoer dat net naast hun deur naar een werf rijdt. Soms is dat nog voor 6u in de ochtend. Verschille­nde woningen hebben al barsten in de muren en voegen die los zijn gekomen.

De bewoners trokken bij het gemeentebe­stuur aan de alarmbel. “Wij zijn zeker geen klagers, maar dit gaat toch te ver”, zeggen Wendy Lenaerts en Francis Thys. “Eigenlijk is dit al bezig van eind vorig jaar, maar de laatste tijd schrikken wij vaak al om 5.30u wakker van de grote vrachtwage­ns en kranen die met vele lawaai voorbijrij­den. Het mag echt wel gaan stoppen”, zegt Wendy.

“Met de ramen open slapen is onmogelijk, want dan word je gegarandee­rd wakkergesc­hud. Het gaat om de werken aan brandweerk­azerne en een beetje verderop aan het project Prinsheide. Ook overdag is het een geraas van jewelste, maar dat is logisch”, gaat Wendy verder.

“Bij deze werken heeft men nu ook nieuwe bomen geplant, bijna op de scheiding met onze gronden. Op zich niets op tegen, maar die bomen worden zo hoog dat ze veel zon in onze tuinen wegnemen. We hebben er al verschille­nde keren op gewezen, maar blijkbaar kunnen ze die niet inkorten.”

De bewoners klagen ook over geurhinder. “Dat heeft niets met deze werken te maken. Sinds de heraanleg van de straat enkele jaren geleden is het soms niet te harden. De riolen zouden niet genoeg afvoeren”, voegt Francis eraan toe.

“Niet meer voor 7u”

Waarnemend burgemeest­er Philip Cools (N-VA) heeft de aannemer en de onderaanne­mer al op de hoogte gebracht van de klachten. “Ze zullen voortaan niet meer voor 7u ’s ochtends aan de slag gaan”, zegt Cools. Bij de aannemer en onderaanne­mer was niemand bereikbaar voor commentaar. (jbr)

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Wendy Lenaerts, Vicky Lenssens en Francis Thys kunnen (s nachts niet meer met de ramen open slapen.
FOTO JAN BRYS Wendy Lenaerts, Vicky Lenssens en Francis Thys kunnen (s nachts niet meer met de ramen open slapen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium