Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beker en eerste amateur starten week later

-

De bekercompe­titie benut uitzonderl­ijk niet alle vijf weekends van augustus en begint dit seizoen op 8 en 9 augustus. Ook eerste amateurkla­sse start de competitie een week later (1213 september). “Eigenlijk ben ik hier niet blij mee”, stelt secretaris-generaal Benny Mazur van Voetbal Vlaanderen. “Ik ben verrast dat men niet eerder begint in plaats van later”.

De Beker van België gaat een week later dan voorzien van start. In het weekend van 8 en 9 augustus wordt de eerste ronde betwist. De reden? Voor 1 september zijn wedstrijde­n met meer dan 2.000 toeschouwe­rs verboden. En laat in het nieuwe schema de vijfde bekerronde een met financieel aantrekkel­ijke tegenstand­ers uit 1B net in het eerste weekend van september vallen.

“Uiteraard ben ik hier niet echt blij mee want dit heeft wel gevolgen voor de competitie in tweede en derde amateurkla­sse. Alsook voor de provincial­e reeksen”, zegt Benny Mazur. “Bij Voetbal Vlaanderen ligt het voorstel op tafel om op 5 en 6 september te beginnen. Er zullen clubs zijn die een competitie­pot midweek moeten spelen omdat ze nog in de beker zitten. In het verleden hebben we ons wat dat betreft soepel opgesteld. En ook nu zullen we dat doen.”

Voor alle duidelijkh­eid, eerste amateurkla­sse is een nationale reeks. Daarvoor tekent Nils Van Brantegem de lijnen uit. Hij bepaalde eveneens dat de competitie er aansluiten­d op de vijfde bekerronde start in het weekend van 12 en 13 september.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium