Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Greg neemt leiding over

- (md)

Greg Van Avermaet en Hanne Claes gaan als leiders de slotweek van De Container Cup in. De 35-jarige wielrenner en de 28-jarige hordeloops­ter verbeterde­n woensdagav­ond de toptijden die Oliver Naesen en Jolien D’Hoore eerder hadden neergezet.

Van Avermaet maakte in de container vooral indruk aan de monkeybars (85 stuks) en op de fiets. De olympisch kampioen beet dan wel zijn tanden stuk op de beste fietstijd van Bart Swings, maar hij verpulverd­e wel de topchrono van Oliver Naesen in het totaalklas­sement. Met een eindtijd van 9 minuten en 20 seconden doet Van Avermaet 28 seconden beter dan Naesen. “En toch ben ik over een aantal proeven niet tevreden”, bleef Van Avermaet kritisch voor zichzelf. “Ik weet niet of het zal volstaan voor de eindzege. Ik vind het wel prestigieu­s dat ik op dit moment een lijst met zulke topatleten kan aanvoeren.”

Het werd een recordafle­vering want even later pakte Hanne Claes ook de eerste plaats bij de vrouwen. De sprintster sloeg in de eerste twee proeven een onoverbrug­bare kloof met de rest van de vrouwen en hield nadien prima stand. Claes zette de twaalfde looptijd van alle deelneemst­ers neer en enkel Dirk Van Tichelt, Greg Van Avermaet en Jonathan Borlée deden beter dan haar 78 monkey bars. 12 minuten en 6 seconden was de knappe eindtijd, 22 seconden beter dan Jolien D’Hoore. Enkel Elise Mertens kan dinsdag Claes nog van de zege houden bij de vrouwen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium