Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Mag een inwoner van een badplaats of een tweedeverb­lijver voorrang krijgen op het strand?

-

Klassesyst­eem

Alle Belgen hebben even veel recht om zich op het strand te begeven. We gaan zeker niet met een klassesyst­eem beginnen, want waar zou dat naartoe gaan? Iedere Belg gelijk voor de wet.

RONALD BRUYNSSEEL­S, BERCHEM

Erover

Er is strand genoeg voor iedereen. Het is al erg genoeg dat “gewone” mensen in eigen land moeten blijven, ook nog verbieden om deze zomer een dagje naar zee te gaan, dat is er echt over.

DIETER DIETENS, MECHELEN

Discrimina­tie

Pure discrimina­tie, wat een klucht! De zee links laten liggen en ergens anders de vakantie doorbrenge­n, dan zullen ze wel anders zingen!

MAY KEERSMAEKE­RS, TURNHOUT

Meer geld

Ik zal nooit van mijn leven naar de Belgische kust gaan, ik vind dit de meest afschuweli­jke plaats die je je maar kan indenken. Maar los daarvan: is de kust dan alleen maar voorbehoud­en voor mensen met geld? Want niet iedereen kan aan tweede verblijf bekostigen.

CHRITIANE VEREECKE, SPANJE

Kansarmen

Hoewel het niet gezegd mag worden, geldt zo de regel ‘eigen volk eerst’ – diegenen die aan de stad het meest opbrengen. En dan maar zeggen dat men opkomt voor de kansarmen. Iedereen moet de kans krijgen om naar zee te gaan.

KRISTIN VAN DYCK, KAPELLEN

Abonnement

Mensen met een abonnement krijgen toch ook voorrang om dierenpark­en te bezoeken? Waarom tweedeverb­lijvers die belasting betalen aan de kust dan niet?

FAMILIE PEETERS, ANTWERPEN

Openbaar

Dat een voetbalclu­b of andere organisati­e voorrang geeft aan zijn leden en abonnees is normaal, omdat het over privéterre­in gaat. De kust en het strand zijn openbaar

en dus vrij toegankeli­jk voor iedereen.

KOEN, ZOERSEL Meer recht op zeelucht

Dat inwoners voorrang krijgen, is logisch. Maar dat tweedeverb­lijvers voorrang krijgen op dagjesmens­en? Schandalig. Heeft iemand met meer geld meer recht op frisse zeelucht? Jammer voor mij en vele anderen die zich zelfs geen eerste verblijf kunnen permittere­n. En zeker jammer voor mijn gezondheid, want met allergieën is het nu reeds problemati­sch dat ik niet naar zee kan.

USCHI BYL, ANTWERPEN

Veiligheid primeert In normale tijden zou deze voorkeursb­ehandeling voor bewoners, hotelgaste­n en tweedeverb­lijvers een regelrecht­e discrimi

natie zijn tegenover de dagjestoer­isten die naar de zee hunkeren. In deze coronatijd­en vind ik dat veiligheid primeert, al jeukt het zo fel om zelfs in urenlange files naar zee te puffen. Het strand loopt niet weg. Ik heb geduld.

EDDY WOLFS, TREMELO

 ?? FOTO KURT DESPLENTER ??
FOTO KURT DESPLENTER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium