Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

-

Katje Lee

Het is behoorlijk schijnheil­ig om zo hard te strijden voor het leven van katje Lee, terwijl de koe die gisteren nog op je bord lag je eigenlijk niks kan schelen. Als Lee in de toekomst de oorzaak zou zijn van een persoon die sterft aan hondsdolhe­id, ben je dan nog steeds tevreden over de handtekeni­ng die je onder de petitie zette? Of de stem die je liet horen in een video of op sociale media om het katje van negen levens te voorzien? Enkel als de kat geen enkel gevaar zou vormen voor mensen of andere dieren is het een rechtvaard­ige strijd die je voert.

HANNE VERBIST, HERENTHOUT

Solidarite­it

Hartverwar­mend dat er in deze tijd van Covid-19 een moslim de christelij­ke kathedraal van Mechelen gratis ontsmet. Een bewijs dat in deze crisisperi­ode de solidarite­it voor iedere medemens wordt gerespecte­erd. Moslims, christenen en joden moeten aan dezelfde kar trekken met de overtuigin­g dat zij allemaal broeders en zusters zijn voor mekaar. En dat zij geloven in dezelfde god, die voor mij de medemens is, onafgezien van herkomst en godsdienst­beleving.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Niet naar Knokke

Jammer dat we niet naar Knokke mogen afreizen, maar wel naar een tweede huis van de familie in Zeeland. Ik dacht dat ze op weg waren naar één Europa, maar niets blijkt minder waar. Ik heb de leeftijd niet meer om op de barricades te gaan staan, maar dit tart elk gevoel van vrijheid.

TON VAN DAAL, EINDHOVEN

De Lijn

De Lijn stuurt haar abonnees deze week een mailtje om uit te leggen dat zij er alles aan doet om de reizigers veilig te vervoeren. Er wordt terloops herhaald dat een mondmasker dragen verplicht is. Helaas zie ik nog elke dag tramreizig­ers die dat vierkant negeren. Kan men bij De Lijn eens nadenken over een middel om die “je m’en foutisten” op hun plicht te wijzen en hen de toegang tot de tram te verbieden?

JAN JANSSENS, WIJNEGEM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium