Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parkpaden Brialmont opengestel­d

-

De eerste twee deelprojec­ten van Park Brialmont zijn deze week opengestel­d voor publiek. Het gaat om het natuurpark Wolvenberg en de Entree Grotesteen­weg. Het district Berchem wil zo tegemoetko­men aan de vraag naar meer groene buitenruim­te.

Het masterplan Park Brialmont is de toekomstvi­sie voor de ontwikkeli­ng van de gebieden De Villegas, Wolvenberg en Brilschans. De stad en het district Berchem willen er één groot ‘groen hart’ van maken dat delen van Berchem binnen en buiten de Ring met elkaar verbindt.

“Door de coronamaat­regelen blijven we veel vaker binnen. Het is belangrijk voor ons fysieke en mentale welzijn om af en toe eens een frisse neus te kunnen halen. Daarom stellen we nu al de parkpaden van de nieuwe sites van Park Brialmont open. Op die manier winnen we op korte termijn al aan extra groene ruimte om te wandelen”, zegt Evi Van der Planken, districtsb­urgemeeste­r van Berchem (N-VA). De afgelopen maanden werden de laatste grote werken aan beide deelprojec­ten uitgevoerd. Zo werden er paden aangelegd en zijn de standbeeld­en met historisch­e leeuwenkop­pen naar hun definitiev­e plaats verhuisd. Er werden ook 280 bomen aangeplant, waarvan 256 in natuurpark Wolvenberg.

Dat natuurpark is gelegen naast natuurgebi­ed Wolvenberg, het enige natuurgebi­ed binnen de Antwerpse Ring en een plek waar de natuur haar gang kan blijven gaan. Het is de zone ernaast die nu wordt omgevormd tot een nieuw, open en groen natuurpark met recreatiev­e plekken.

Alleen het gras wordt op dit moment nog volop gezaaid en mag dus nog een tijd niet betreden worden. Van zodra het gras sterk genoeg is, kan het hele park worden opengestel­d. “Met de opening van deze parken zetten we de eerste stappen naar een groene gordel rond en in onze stad. Zo zetten we in op één groot ecologisch landschap”, aldus schepen van stadsontwi­kkeling Annick De Ridder (N-VA).

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Een heel nieuw gebied om te gaan wandelen.
FOTO VICTORIANO MORENO Een heel nieuw gebied om te gaan wandelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium