Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Tweedeverb­lijvers

We kregen opnieuw schitteren­d geknoei te zien in deze ondemocrat­ische restregeri­ng. De druk van de tweedeverb­lijvers werd zo groot dat men moest toegeven. Het werd opnieuw een kakofonie van mededeling­en en ontkenning­en. Opnieuw werd iedereen kwaad op iedereen. Dit is toch de leiding van een land onwaardig. Als men niet bekwaam is, moet men opstappen. Maar blijkbaar is dit niet de regel in de politiek.

FRED ENTBROUXK, BOECHOUT

Horeca

Is het echt niet mogelijk om de horeca snel te heropenen? Dit moet toch kunnen als de zaken worden ingericht met respect voor de verplichte veiligheid­smaatregel­en. Veel mensen zouden graag naar een restaurant gaan. Ik stel alleen maar vast dat veel mensen de lockdown beu worden. Daardoor lappen ze de maatregele­n aan hun laars.

JULIEN DANIËLS, DEURNE

Een grote bubbel

Ik gun het iedereen dat de maatregele­n versoepeld worden. Dan heb ik het over de tweedeverb­lijvers, de wielertoer­isten, mensen die graag gaan shoppen, enz. Wij houden ons nog steeds heel netjes aan de opgelegde veiligheid­svoorschri­ften. Wij hebben één bubbel – ik kan het woord al niet meer horen – gemaakt. Onze oudste zoon mag met zijn vrouw en onze kleinzoon op bezoek komen. De andere kinderen hadden hier begrip voor, maar ook zij willen langskomen. Zijn wij dan het grote gevaar voor de maatschapp­ij als we met z’n elven samenkomen? Wanneer zal de politiek daar eens tijd voor maken? Als het dan zo ver is, maak er dan alstublief­t geen tien personen van. Anders moet ik één iemand de toegang verbieden. GUY MERTENS, NOORDERWIJ­K

Roetfilter­s

De autokeurin­g kan geen nieuwe meetappara­ten gebruiken om vervuilend­e diesels op te sporen. Dat besliste minister Lydia Peeters. Kun je haar niet aanklagen voor het bewust in gevaar brengen van personen? Waarschijn­lijk stopt ze ermee omdat het een idee is van haar voorganger. Hoe kleinzieli­g kan men zijn?

ERIK SCHOEPEN

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium