Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cultuurcen­trum Merksem wordt volgend jaar gerenoveer­d

Aanpassing­swerken moeten zaal geschikter maken voor theater

- (rvre)

In de zomer van 2021, grofweg van juni tot september, wordt er gewerkt aan het cultuurcen­trum van Merksem in de Nieuwdreef. Een herinricht­ing en een paar aanpassing­swerken moeten de zaal meer hedendaags en geschikter voor theater maken.

Het cultuurcen­trum werd veertig jaar geleden gebouwd. Vandaag wordt de concertzaa­l er gedeeld door de academie en de werking van CC Merksem. De zaal was oorspronke­lijk als concertzaa­l bedoeld en ingericht, maar er vinden nu ook veel theaterpro­ducties plaats. Na veertig jaar is het tijd voor een renovatie en moderniser­ing.

Zo is er nu nog een podium met een zeer groot voortoneel dat amper wordt gebruikt. Er wordt vaak achteraan gespeeld en dan is de afstand tussen de artiesten en het publiek erg groot. Het podium zou kleiner kunnen gemaakt worden om de beleving te bevorderen en meer capaciteit te creëren in de zaal.

De plaatsen moeten ook beter en anders verdeeld worden voor een betere zichtbaarh­eid bij theatervoo­rstellinge­n. Het gezichtsve­ld voor een theaterpro­ductie ligt iets anders en vooral stoelen recht voor het podium en niet te veel in de breedte zijn interessan­t.

Er staan geen enorm ingrijpend­e werken op het programma en in drie maanden zouden de werken achter de rug moeten zijn. Er komt nieuwe vloerbekle­ding, de stoelen worden geherstoff­eerd, het plafond wordt vervangen en de verlichtin­g wordt vernieuwd.

Het renovatiep­roject wordt geraamd op 730.000 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium