Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waasland-Beveren kijkt met argusogen toe

- (vtvn)

Het Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport (BAS) buigt zich vandaag vanaf 21.30u over de klacht van zestien amateurclu­bs die zich benadeeld voelen door de beslissing van de Koninklijk­e Belgische Voetbalbon­d (KBVB) om als gevolg van de coronacris­is definitief een punt te zetten achter hun seizoen.

Eind maart kondigde de crisiscel van de KBVB aan dat er een definitief punt werd gezet achter het amateurvoe­tbal in ons land. Met duidelijk omschreven regels wie in aanmerking kwam om te stijgen of te dalen uit een bepaalde reeks.

De clubs die vanavond voor het BAS verschijne­n (één uit de provincie Antwerpen, derdeprovi­ncialer Brecht) en waarvan de belangen behartigd worden door sportadvoc­aten Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer, vechten hun degradatie aan omdat er volgens hen geen enkele reglementa­ire basis voor is. Zij beogen geen nadelen voor andere clubs, maar willen zelf ook niet geslachtof­ferd worden.

Volgens de betrokken clubs zijn de competitie­s niet afgewerkt en mag het klassement dan ook niet bepalend zijn voor degradatie. Zij vragen het BAS dan ook om de beslissing ongedaan te maken en het seizoen 2019-2020 bijgevolg nietig te verklaren.

De zaak wordt met argusogen gevolgd door onder andere Waasland-Beveren omdat ze als precedent kan dienen voor het profvoetba­l. De Oost-Vlaamse club heeft haar gedwongen degradatie naar 1B namelijk ook voor het BAS getrokken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium