Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Over Standard wil ik niet meer praten”

Felice Mazzu voelt zich bij ambitieuze 1B-club Union weer kiplekker

- (vvg)

Felice Mazzu (54) werd gisteren officieel voorgestel­d als de nieuwe trainer van 1Bclub Union met een virtuele persconfer­entie. Maar ook voor de camera was de Italo-Belg gewoon zichzelf. “Een stap terug? Dat laat me koud. Ik ben op mijn gevoel afgegaan.”

Mazzu moet dus niet opnieuw lessen lichamelij­ke opvoeding gaan geven, maar gaat met veel ambities zijn nieuwe uitdaging aan in 1B. Hij kon ook naar Standard, maar koos bewust voor Union. “Een club die absoluut hogerop wil en veel ambitie heeft. Ze hebben me de positieve energie gegeven om te slagen in mijn opdracht. Het enige doel van de club is promoveren naar 1A. En met haar supporters, geschieden­is en kwaliteit van de kern zijn alle parameters aanwezig voor mij om hier gelukkig te worden.”

Twee jaar na zijn overname vindt de steenrijke Engelse eigenaar Tony Bloom - die ook Brighton & Hove bezit - het dus tijd om te oogsten. Daarom had Union een trainer nodig die het klappen van de zweep kent. Mazzu begon zijn trainerslo­opbaan onderaan de ladder, maar klom stapsgewij­s op. In de zomer van 2013 plukte Charleroi hem weg bij Woluwe. Met de Zebra’s haalde hij meermaals Play-off 1 en bereikte hij Europees voetbal. Bij Genk liep het vorig seizoen minder, met een ontslag in november tot gevolg. “Maar ik heb geen spijt van Genk”, stelt Mazzu. “Ik ben nu net zo gelukkig als in juni 2019. Dat dit een stap terug is? Dat zegt iedereen, maar dat was niet het belangrijk­ste in mijn beslissing­sproces. Ik wilde dat mensen mij wílden. Over Standard wil ik niet meer praten. Ik zit hier bij een club die mij volledig vertrouwt en veel respect voor mij heeft. Ik ben op mijn gevoel afgegaan.”

Mazzu tekende voor één seizoen bij de Brusselse club, maar blijft automatisc­h in dienst als hij de promotie naar 1A kan afdwingen. Wordt de druk dan niet enorm? “Ach, ik werd de voorbije periode onder druk gezet door mijn vrouw om te gaan tuinieren. Dat is nog wel wat anders dan hier. (lacht) Natuurlijk zal er druk zijn, daar moet je als trainer mee kunnen omgaan. 1B is een heel moeilijke competitie, veel moeilijker dan iedereen denkt. Ik ben wel blij dat de regels weer veranderd zijn. Geen periodetit­els meer, gewoon de meest constante ploeg die zal promoveren.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium