Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geloof in het project van Hofstade-Zemst”

Ex-Hellvoc-coach Roy Van Heurck wordt voor het eerst trainer in Vlaams-Brabant

- MARCEL BERNAERTS

Na drie succesvoll­e jaren trekt Roy Van Heurck de deur van Hellvoc Hemiksem achter zich dicht. De coach promoveerd­e drie jaar op rij met de tweede ploeg van Hellvoc en vond dat de tijd was gekomen om andere oorden op te zoeken. Dat hij uiteindeli­jk voor het Vlaams-Brabantse HofstadeZe­mst koos, kwam voor velen wel als een verrassing.

“Ik beleefde een schitteren­de tijd bij Hellvoc, maar als trainer besefte ik dat na drie jaar de houdbaarhe­idsdatum voorbij was. Ik voelde dat dat gevoel zowel bij mezelf als bij de spelersgro­ep aanwezig was. Beide partijen waren aan iets anders toe.”

Toch was Hofstade-Zemst niet meteen de eerste keuze voor de ambitieuze Van Heurck. “Ik had al wat voorstelle­n op zak en stond op het punt me te engageren voor een bepaald project toen de mensen van HofstadeZe­mst me contacteer­den. Als ze een dag later hadden gebeld, was ik er nu geen trainer.”

Hellvoc 2.0

Van Heurck luisterde naar het voorstel van de Vlaams-Brabanders en kon zich direct vinden in de plannen die de club heeft. “Ze kiezen voor een traject dat enige gelijkenis­sen vertoont met dat wat er de voorbije jaren bij Hellvoc is gebeurd. De ambitie die de mensen uitstraald­en om de komende seizoenen verder te groeien, heeft me over de streep getrokken.”

Al zet de coach wel een stap in het onbekende, zowel wat de ploeg als wat de regio betreft. “Door de coronacris­is heb ik de groep niet meer aan het werk kunnen zien. Ik heb wel begrepen dat Hofstade-Zemst geen al te best seizoen achter de rug heeft en dat het maar net aan de degradatie ontsnapte.”

Komend seizoen wil de ploeg met Van Heurck aan het hoofd dan ook een nieuwe start nemen.

“Er zitten wat spelers bij de kern die ik nog ken van vroeger, toen ik trainer was bij Lint en Schoten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een degelijk seizoen zullen afwerken. Veel zal afhangen van hoe snel de klik er zal zijn met de vijf nieuwe spelers en hoe snel het geheel in elkaar zal passen. Natuurlijk is dat koffiedik kijken. Dat geldt ook voor hoe de reeksen zullen worden ingedeeld. Ik besef dat ik vermoedeli­jk niet tot het einde van het project aan boord zal blijven, maar hoop wel mijn steentje te kunnen bijdragen om de ambitie van de club te kunnen waarmaken.”

Van Heurck krijgt meteen ook de kans om zich als trainer te profileren in een voor hem nieuwe regio. “In en rond Antwerpen kent iedereen mijn kwaliteite­n als trainer al, in Vlaams-Brabant is dat niet het geval. Misschien opent dit in de toekomst ook nog deuren in deze, voor mij tot op heden onbekende, regio. Ik sta er in ieder geval voor open.”

 ?? FOTO SMB ?? Roy Van Heurck: “In en rond Antwerpen kent iedereen mijn kwaliteite­n als trainer al, in Vlaams-Brabant is dat niet het geval.”
FOTO SMB Roy Van Heurck: “In en rond Antwerpen kent iedereen mijn kwaliteite­n als trainer al, in Vlaams-Brabant is dat niet het geval.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium