Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen komend seizoen nog beter doen dan afgelopen jaar”

-

Brittnay Starling out, Evelyn Adebayo in. De vrouwen van Phantoms Boom hebben niet lang geaarzeld in hun zoektocht naar een vervangste­r voor de Amerikaans­e Brittnay Starling, die naar landskampi­oen Castors Braine trok. De Britse Evelyn Adebayo, een power forward van 23 jaar en 1,85m groot, moet Phantoms volgend seizoen bij de hand nemen.

Afgelopen seizoen was Phantoms Boom nog een nieuwkomer in de hoogste nationale afdeling. De ploeg van trainer Sven Van Camp, een ideale mix van ervaren en gedreven jeugdspeel­sters, aangevuld door de sterke Amerikaans­e Brittnay Starling, speelde een sterk seizoen, legde beslag op de derde plaats in de reguliere competitie en bereikte ook nog eens de finale van de Beker van België.

“We weten natuurlijk nooit wat het zou geworden zijn als de coronacris­is en de lockdown twee dagen voor de finale van de beker geen stokken in de wielen hadden gestoken”, zegt Sven Van Assche, de voorzitter van Phantoms. “Maar goed, het is wat het is en de ambitie bij Phantoms brandt nog steeds even hevig. Komend seizoen willen we zelfs nog beter doen dan afgelopen seizoen. Daarom is het bestuur al enkele maanden bezig om de ploeg te versterken, al gaf aanvoerste­r Vreny Van Driel nu toch te kennen dat ze gaat stoppen. Uiteraard is dat een aderlating, maar de jeugd staat klaar om de positieve curve verder te zetten. Ook de komst van Evelyn Adebayo moet ons nog sterker maken. Adebayo staat bekend als een polyvalent­e en beweeglijk­e speelster, sterk onder de ring en vooral gekend met een geducht outside shot. Bovendien is ze ook een echte ploegspeel­ster.”

Geno Auriemma

Adebayo heeft een Brits paspoort, woont in het centrum van London, maar studeerde ruim zes jaar in de Verenigde Staten. Daar speelde ze voor de University of Connecticu­t, een absoluut topteam in de NCAA, de Amerikaans­e collegecom­petitie. Connecticu­t wordt geleid door legende Geno Auriemma, die acht jaar de leiding had over de nationale vrouwenplo­eg van de Verenigde Staten. Aan de opleiding van Adebayo zal het straks in Boom dus alvast niet liggen.

 ?? FOTO RR ?? Evelyn Adebayo werd aan de University of Connecticu­t gecoacht door legende Geno Auriemma.
FOTO RR Evelyn Adebayo werd aan de University of Connecticu­t gecoacht door legende Geno Auriemma.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium