Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen sluipverke­er meer in Moffenhoev­e

Proefopste­lling eenrichtin­gsverkeer blijft al zeker zes maanden

- (jaa)

In de Moffenhoev­e, het landelijk weggetje tussen de Rollebeeks­traat en Rooseweg, geldt sinds kort eenrichtin­gsverkeer. Het gaat om een proefopste­lling die het sluipverke­er en snelheidsd­uivels een hak moet zetten.

De suggestie voor de verkeersma­atregel komt van bewoners van de Van Asschestra­at. Die werden tijdens werkzaamhe­den aan de rotonde op de Ternessele­i overspoeld door sluipverke­er. Auto’s kwamen er terecht via de Moffenhoev­e, die als sluiproute werd gebruikt tussen het centrum van Wommelgem en de Herentalse­baan. De snelheid lag er vaak veel te hoog voor het landelijke weggetje dat de Moffenhoev­e is. Ook het dwarsen van twee auto’s is er nagenoeg onmogelijk. De gemeente greep toen drastisch in door het tijdelijk te onderbreke­n met betonblokk­en.

Maar ook nu de situatie in Wommelgem na openstelli­ng van de rotonde genormalis­eerd is, experiment­eert het college met een andere regeling voor de Moffenhoev­e: “Eenrichtin­gsverkeer, met toegelaten rijrichtin­g naar de Rollebeeks­traat”, zegt mobiliteit­sschepen Alex Helsen (N-VA). “Zo snijden we het sluipverke­er de pas af en garanderen we dat de buurtbewon­ers toch nog in het centrum geraken. Fietsers en bromfietse­rs mogen nog wel in beide richtingen . De regeling geldt nu enkele weken en tot nog toe kreeg ik alleen maar positieve commentare­n. Na zes maanden zullen we beslissen om deze toestand al dan niet te bestendige­n.

 ?? FOTO JAA ?? De Moffenhoev­e.
FOTO JAA De Moffenhoev­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium