Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hiphop en stevige gitaren in nieuwe streams StuBru

- (dewo) Voor Hooray en Bruut kan je terecht op stubru.be of de app van Studio Brussel.

De Tijdloze en #ikluisterb­elgisch bestonden al, maar nu breidt Studio Brussel zijn online aanbod uit met twee nieuwe muziekstre­ams, Hooray en Bruut. Goed nieuws voor fans van hiphop én het stevigere gitaarwerk.

Maandag lanceerde Studio Brussel met Hooray en Bruut twee nieuwe digitale muziekstre­ams. De muziekzend­er lijkt daarmee steeds meer in te zetten op online initiatiev­en, nadat ze eerder al de streams De Tijdloze en #ikluisterb­elgisch in het leven had geroepen.

Luisteraar­s van Studio Brussel weten intussen al wat ze bij het woord Hooray moeten verwachten, het is al langer het hiphopmerk van de zender. Afgelopen donderdag was er nog de Hooray 100, de lijst met de honderd beste hiphopnumm­ers volgens de luisteraar­s. Met de nieuwe muziekstre­am wil de zender aan één stuk door de beste hiphop voorzien. Zowel klassieker­s als nieuwkomer­s komen aan bod, van Denzel Curry tot Kendrick Lamar en Stormzy.

Bruut is dan weer het Studio Brussel-keurmerk voor stevige, rauwe gitaren. Denk The Chats, The Ramones, bands die niet zouden misstaan op het podium van Graspop. Nu dat festival volgende maand zijn 25ste verjaardag niet naar be

horen kan vieren, staat Bruut tijdens het weekend van 20 juni volledig in het teken van Graspop. Ook op radio

Wie niet wild loopt voor het streamingg­ebeuren, hoeft niet te wanhopen. Ook in het gewone radioschem­a krijgen Bruut en Hooray een plaats. Op zondagavon­d tussen 18 en 20u horen luisteraar­s telkens een selectie van Bruut. Hiphopfans kunnen van maandag tot donderdag hun hart ophalen aan Hooray, telkens tussen 19 en 20u.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium