Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Code rood: hoe moet onze horeca gered worden? Gaat u een inspanning doen op café?

-

Geen vertrouwen

Als het virus niet onder controle is, is er voor de horeca geen oplossing. Afstand houden kan niet. Overal gaan met een mondmasker kan ook niet. Ik vraag me af of borden, bestek en glazen in restaurant­s en hotels proper genoeg zijn. Ik heb er geen vertrouwen in. Dus ik ga dit jaar nog niets doen. We hebben dringend een regering nodig die de horeca en de cultuursec­tor serieus steunen.

VIVIANE MEES, MERKSEM

Ondernemen

Ik begrijp het geklaag van Horeca Vlaanderen niet. Als je als ondernemer op uw gat gaat zitten en wacht tot de Nationale Veiligheid­sraad het licht op groen zet, ben je niet goed bezig. Onze noorderbur­en waren kort na de start van de lockdown al aan het meten en kijken hoe ze tegemoet konden komen aan de opgelegde veiligheid­smaatregel­en. Dat is pas ondernemen. Als je met buitenland­se producten werkt, weet je als ondernemer ook wel dat je die niet direct zal hebben. Vrijwel gans Europa zat op zijn gat. Ondernemer­s kunnen tijdelijk hun aanbod aanpassen en met streekgebo­nden producten werken. De vaste klanten zullen dit volkomen begrijpen. Bovendien help je de lokale handelaars.

PETER VAN DEN BROECK, MEERHOUT

Bang

We zouden graag iets gaan eten en drinken. Maar voorlopig zijn we nog een beetje bang. De coronacijf­ers zijn per dag te verschille­nd. Hopelijk kunnen we snel terug naar het normale leven, zonder mondmasker­s en zonder samenschol­ingsverbod.

MARIËTTE LEMAIRE, MORTSEL

Terrasjes

Ik denk niet dat we ons gekende cafébezoek snel opnieuw zullen meemaken. Er zijn minder besmetting­en in openlucht. Cafés en restaurant­s zullen het moeten hebben van hun terrassen en het mooie weer. Om alles financieel rendabel te krijgen moet er voldoende ruimte zijn. Misschien moeten parkeerpla­atsen en de rijweg tijdelijk afgesloten worden zodat er meer plaats is?

MARC GOOVAERTS, ANTWERPEN

Vijf na twaalf

Bepaalde sectoren moesten de deuren niet sluiten. Toch waren ze niet noodzakeli­jk, denk maar aan krantenwin­kels. De horeca en de reissector zijn het zwaarst getroffen. Velen hebben weinig tot geen buffer om deze periode te overleven. Er zijn geen inkomsten, maar de vaste kosten blijven. Als men niet snel ingrijpt of iets onderneemt, zullen velen failliet gaan. Met de nodige afspraken moet het zeker kunnen om de horeca opnieuw te openen. Het is geen vijf voor twaalf, het is vijf na twaalf.

ANNY VAN CAMP, MERKSEM

Steentje bijdragen We zullen zeker proberen om ons steentje bij te dragen door regelmatig op restaurant te gaan.

NICOLAS DUFRANE, WAARLOOS

Natuurlijk­e dood

Er is een overaanbod aan restaurant­s en pizzeria’s. Door deze crisis zullen er meerdere zaken een natuurlijk­e dood sterven. Ze moeten leren sparen zoals een goede huisvader zodat ze een buffer hebben voor als er slechte tijden aanbreken. Waarom zouden we hen extra moeten steunen? Als het goed gaat in de horeca hoor je hen niet en de prijzen blijven sowieso hoog.

ETIENNE STEVENS, NIJLEN QUIRIT

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium