Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Dries Van Langenhove (1)

Meneer Dries Van Langenhove geeft als excuus dat hij had moeten vertrekken toen hij zag dat er zo veel volk was. Dat is voor mij zever in pakjes. Dat feestje mocht helemaal niet doorgaan en dat wist meneer Van Langenhove heel goed. Dat hij slechts een boete van 250 euro moet betalen, vind ik niet correct. Hij heeft een voorbeeldf­unctie als politicus. Hij zou dubbel zo veel moeten betalen.

ERIK SCHOEPEN

Dries Van Langenhove (2)

In deze coronatijd­en is het toch opvallend dat sommige adolescent­en moeite hebben om de opgelegde maatregele­n door de Nationale Veiligheid­sraad op te volgen. Ik denk dan aan Dries Van Langenhove en Goedele Liekens die aanwezig waren op een lockdownfe­estje. Beiden hebben toch enige studie genoten? Hun houding is verwerpeli­jk. Ik zie een totale afwezighei­d van empathie voor ouderen. Zij zijn toch te jong, het virus kan hen niet hard raken. Ik houd mijn hart vast als sommigen van die generatie ooit het beleid bepalen.

C. VERGAUWEN, DEURNE

Kwetsbare groep

Grootouder zijn in deze coronatijd­en is moeilijk. Je wordt in een gouden kooi gezet en je komt niets te kort. Alle zorg wordt op u toegespits­t, want u behoort tot de kwetsbare groep. Soms voelt men zich als een goed verzorgde sansevieri­a met een prachtige rode strik voor het raam. Dat is doenbaar. Maar wanneer een kleinkind, veel te jong, de mantelzorg voor haar zus met een beperking wordt toebedeeld (omdat alle profession­ele hulp wegvalt), dan wil je helpen als grootouder. Maar dat mag niet. We behoren tot de kwetsbare groep. Dan voelt het alsof uw handen worden afgekapt.

JULIA BEIRINCKX, PUTTE

Bart De Wever

Hebben we een nieuwe regering nodig? Bart De Wever wenst dat Vlaanderen een meerderhei­d zou hebben in de federale regering. Hij bedoelde waarschijn­lijk zijn partij, de N-VA. Onze bevolking heeft vertrouwen in de huidige regering. Laat ons het niet te ver zoeken.

YVES RENARD, ZOERSEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium