Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jumbo neemt supermarkt­en Francken over

Nederlands­e keten wil nog dit jaar openen

-

Supermarkt­en Francken in Deurne en Ranst worden overgenome­n door Jumbo. Beide winkels ontpoppen nog dit jaar tot Jumbo. Eerder liet de Nederlands­e supermarkt­keten al optekenen dat er voor de zomervakan­tie een Jumbo komt op de Lakborslei in Deurne.

Supermarkt Francken, met vestiginge­n op het Wim Saerensple­in in Deurne en in de Kromstraat in Ranst sluit vanaf vrijdag de deuren. Daarom wordt nagenoeg alles deze week met 25% korting verkocht. Toch zal er op die locaties wel een supermarkt blijven, want de Nederlands­e keten Jumbo opent er binnen afzienbare tijd twee nieuwe winkels. Vorige maand nog bevestigde het bedrijf al de komst van een Jumbo- supermarkt naar de Lakborslei in Deurne die voor de zomer de deuren moet openen.

Dat supermarkt Francken verdwijnt, betekent meteen het einde van de Antwerpse familie-ondernemin­g Francken-Goyvaerts die drie generaties teruggaat, tot in de jaren zestig. Het was dan ook geen vanzelfspr­ekende keuze voor de familie, ook niet voor Glen Goyvaerts, uitbater van de winkel in Deurne. “Verschille­nde mensen binnen de familie naderen of hebben de pensioenge­rechtigde leeftijd”, zegt Goyvaerts. “En dan komt er een moment dat er over de toekomst gesproken wordt en worden alle mogelijke pistes onderzocht. We zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan. Wij geloven nog steeds in het verhaal van Alvo (de

keten waar Francken franchisen­emer

was, red.), maar we hebben een andere keuze moeten maken. En aangezien Jumbo niet met franchisen­emers werkt, zal ik vanaf maandag opnieuw de arbeidsmar­kt moeten verkennen.”

De 28 medewerker­s van supermarkt Francken in Deurne met een vast contract kunnen aan dezelfde voorwaarde­n blijven. En dat geldt ook voor het personeel van de supermarkt in Ranst. “Dat hebben we zo kunnen afspreken met Jumbo en daar zijn we ook heel blij mee”, zegt Goyvaerts. “Het garandeert de zekerheid voor het personeel en de continuïte­it in de winkel.”

Jumbo laat weten dat het haar nieuwe vestiginge­n in Deurne en Ranst nog in de loop van dit jaar wilt openen.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? 25% korting in Supermarkt Francken op het Wim Saerensple­in in Deurne krijgt veel klanten op de been.
FOTO PATRICK DE ROO 25% korting in Supermarkt Francken op het Wim Saerensple­in in Deurne krijgt veel klanten op de been.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium