Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Barbecueën en wijn drinken in plaats van grens bewaken

Drie politie-inspecteur­s betrapt op ‘feestje’ aan grenscontr­ole Wuustwezel

- CEDRIC LAGAST DIRK COOSEMANS

Drie inspecteur­s van de federale politie die de BelgischNe­derlandse grens in Wuustwezel moesten bewaken, zijn zondag betrapt toen ze tijdens hun dienst aan het barbecueën waren. Alle drie hadden ze stevig gedronken. “Onaanvaard­baar”, zegt de federale politie.

De drie inspecteur­s moesten zondag de grens bewaken in Wuustwezel, in het kader van de coronacris­is. Ze moesten controlere­n of buitenland­se chauffeurs die ons land wilden binnenkome­n daarvoor wel de toelating hadden.

Een van die gecontrole­erde chauffeurs zag tijdens de controle een barbecue staan smeulen, met daarnaast enkele flessen roséwijn. Bezorgd belde hij daarop zelf naar de politie. Agenten van de lokale politie die hun collega’s gingen controlere­n, stelden vast dat de drie inspecteur­s gedronken hadden. Bronnen bevestigen dat ze ook een barbecuest­el zagen staan.

De drie inspecteur­s moesten daarop een alcoholtes­t afleggen. Een van de drie zou zich daarbij zeer opstandig gedragen hebben. “Er is proces-verbaal opgesteld tegen twee inspecteur­s omdat ze alcohol hadden genuttigd”, bevestigt Sarah Frederickx, woordvoers­ter van

Sarah Frederickx

Woordvoers­ter federale politie

de federale politie. Hoeveel promille de inspecteur­s in het bloed hadden, wil de federale politie om juridische redenen niet bekendmake­n. “Maar het was te veel.”

Ervaren politiemen­sen

Het gaat om ervaren politiemen­sen met meer dan twintig jaar dienst. De inspecteur­s werken normaal gezien bij de luchtvaart­politie. In coronatijd­en werden ze naar het noorden van Antwerpen gestuurd om hun collega’s bij te staan en om de grens te bewaken.

“Er is een intern tuchtonder­zoek geopend”, zegt Frederickx. De drie zullen worden ondervraag­d en moeten binnenkort hun versie geven van wat er zich zondag aan de grens heeft afgespeeld. “Als blijkt dat de feiten bevestigd worden, dan is dit onaanvaard­baar. Het dreigt een smet te werpen op al het harde werk van hun collega’s de afgelopen weken in deze moeilijke tijden.”

“Dit dreigt een smet te werpen op al het harde werk van hun collega’s de afgelopen weken.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De barbecue speelde zich af aan deze grensoverg­ang in Wuustwezel.
FOTO KOEN FASSEUR De barbecue speelde zich af aan deze grensoverg­ang in Wuustwezel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium