Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kringwinke­l slachtoffe­r van eigen succes

Tweedehand­sketen krijgt te veel spullen binnen

-

De Kringwinke­l Antwerpen roept gevers op om te wachten met goederen te brengen omdat het de laatste tijd dubbel zoveel spullen als anders binnenkrij­gt. De komende vijf zaterdagen sluiten de geefpunten zelfs.

“Ter illustrati­e: normaal gezien krijgen wij in deze periode van het jaar dagelijks vijftiendu­izend kilogram goederen binnen. Nu loopt dat op tot meer dan 35.000 kg per dag”, zegt Louise Vrints, marketingv­erantwoord­elijke van De Kringwinke­l Antwerpen met vestiginge­n in Antwerpen, Schoten, Brasschaat en Kapellen.

“Uiteraard zijn we mensen altijd dankbaar voor hun giften, zonder hen zouden we niet kunnen bestaan. Maar we vragen toch om indien mogelijk nog even te wachten met spullen te brengen”, zegt Vrints.

De Kringwinke­l beslist om de geefpunten tijdens alle zaterdagen van juni te sluiten. “Zaterdag is de drukste dag en de vorige weken kregen winkels hun poort aan het einde van de dag amper nog toe door de massa aan goederen”, vertelt Louise. “We hopen op begrip van onze gevers.”

Op weekdagen blijven de geefpunten voorlopig nog open.

Goederen stockeren en verwerken vormt een grotere uitdaging dan de verkoop ervan. De werknemers van de tweedehand­sketen moeten de goederen ook sorteren, proper maken en herstellen. Dat moeten ze ook nog eens doen volgens de coronamaat­regelen, met voldoende. De Kringwinke­l doet een oproep naar de stad en eventuele andere instanties om leegstaand­e ruimtes ter beschikkin­g te stellen.

 ?? FOTO DE KRINGWINKE­L ANTWERPEN ?? Het depot in de Bisschoppe­nhoflaan zit propvol.
FOTO DE KRINGWINKE­L ANTWERPEN Het depot in de Bisschoppe­nhoflaan zit propvol.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium