Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijf jaar cel voor man die vriendin opsloot en verkrachtt­e

Rechtbank

-

De correction­ele rechtbank heeft Mohamed D. (29) uit Berchem veroordeel­d tot vijf jaar cel, omdat hij zijn minderbega­afde ex-vriendin (18) twee weken had opgesloten. Hij had haar bedreigd, geslagen en verkracht. Hij gaf de slagen toe, maar ontkende de rest.

Het slachtoffe­r werd op 14 maart 2019 naar het AZ Monica gebracht. Ze had twee blauwe ogen, kneuzingen over haar hele lichaam en een diepe snijwonde in haar rechterbil. Er waren ook plukken haar uitgetrokk­en. De jonge vrouw verklaarde dat haar ex-vriend haar twee weken had opgesloten in zijn appartemen­t.

Ze had Mohamed D. vier maanden eerder leren kennen op de tram. In januari 2019 zette ze een punt achter hun relatie, omdat hij haar soms klappen gaf. Eind februari ging ze haar spullen ophalen en bedreigde hij haar. De man gooide een glas in haar richting en sleurde haar bij de haren over de grond. Hij sloeg haar ook met een plastieken stok.

Mohamed D. had haar vervolgens twee weken vastgehoud­en. Ze werd meermaals per dag tot seks gedwongen. Als hij wegging, deed hij de deur op slot. Hij had ook haar gsm afgenomen. Ze moest onder bedreiging met een zwaard naar haar ouders bellen om te zeggen dat alles goed was met haar. Uiteindeli­jk kon ze vluchten, toen hij naar de winkel was. Ze kroop door een raam en kon via de tuin van een buurvrouw ontsnappen. Mohamed D. werd nog dezelfde dag gearrestee­rd. Bij een huiszoekin­g werd een samoeraizw­aard en een plastieken bezemsteel met haar bloed op gevonden.

Mohamed D. ontkende eerst alles. Op zijn proces gaf hij toe dat hij het slachtoffe­r geslagen had. De rest betwistte hij. De rechtbank vond de verklaring van de jonge vrouw geloofwaar­dig. De beklaagde, die al twee keer veroordeel­d werd voor poging tot diefstal met geweld en opzettelij­ke slagen, moet het slachtoffe­r 5.000 euro schadeverg­oeding betalen. Haar ouders kregen ieder 750 euro toegekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium