Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie zoekt daders van gewelddadi­ge beroving en mogelijke gaybashing

Feiten speelden zich af in Kammenstra­at, in oktober 2019

-

De politie is op zoek naar drie mannen die in oktober vorig jaar een 24-jarige Antwerpena­ar gewelddadi­g beroofd hebben in de Kammenstra­at. Volgens het slachtoffe­r ging het om gaybashing.

De feiten dateren al van de avond van vrijdag 18 oktober 2019 en speelden zich af in de hal van een gebouw in de Kammenstra­at in Antwerpen. Dinsdagavo­nd besteedde opsporings­programma Faroek op

VTM aandacht aan de zaak. Het slachtoffe­r, een 24-jarige Antwerpena­ar, getuigde er anoniem over wat hem die avond overkwam. In de hal van zijn appartemen­tsgebouw werd hij door drie mannen in elkaar geslagen en beroofd, ze gingen aan de haal met een Rolex, een portemonne­e van Louis Vuitton en een tas met spullen. “Het is gebeurd omdat ik op mannen val”, zegt het slachtoffe­r in

Faroek. “Dat doet me veel pijn, waarom heb ik niet het recht om buiten te komen, gewoon omdat ik anders ben?” Ook Faroek zegt dat het wellicht om gaybashing ging, omdat het slachtoffe­r opgemaakt en geschminkt was.

De politie zoekt de drie verdachten en zoekt getuigen die hen die avond in de stad mogelijk zagen of spraken. Ook over de fiets van een van de daders, een rode mountainbi­ke met witte letters, hoopt de politie meer info te krijgen. Van de drie daders werden camerabeel­den verspreid in Faroek.

Wie informatie over deze zaak heeft, kan de politie contactere­n op 0800 30 300 of via opsporinge­n@police.belgium.eu

 ?? FOTO FAROEK ?? De drie verdachten werden gefilmd na de overval.
FOTO FAROEK De drie verdachten werden gefilmd na de overval.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium