Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wim De Decker neemt afscheid van Antwerp

- (pego)

Als Ivan Leko morgenocht­end op de Bosuil zal worden voorgestel­d als nieuwe coach van Antwerp FC, zal er één opvallende afwezige zijn: Wim De Decker. Na zeven jaar trouwe dienst verlaat de ex-assistent van Laszlo Bölöni zijn geliefde club. Dat vernam Gazet van Antwerpen. De Decker zelf wil niet reageren.

Wim De Decker was binnen de sportieve cel de man met de langste staat van dienst op de Bosuil. Hij streek er neer in 2013: eerst als speler, sinds november 2016 als trainer. Hij maakte zich onsterfeli­jk in Deurne-Noord door in 2017 als hoofdcoach de promotie naar eerste klasse af te dwingen. Maar ook daarna, als assistent van Laszlo Bölöni, groeide hij verder uit tot een vaste waarde in het rood-witte nest. Samen met de Roemeen vormde hij drie jaar lang een bijzonder complement­aire en daardoor succesvoll­e tandem, die ook erg goed lag bij de fans.

Na het vertrek van Bölöni, waar De Decker een intense vertrouwen­sband mee had opgebouwd, bleef het lang onduidelij­k hoe de toekomst van de ‘kampioenen­maker’ er zou uitzien. Er werd geopperd dat De Decker verschille­nde opties had om - ook onder Leko - nog verder te blijven werken voor de club van zijn hart. Als assistent of in een andere functie. Een scenario dat ook de voorkeur zou wegdragen van het gros van de Antwerp-aanhang.

Maar dat bleek niet zo te zijn voor de sportieve leiding van de club. Naar verluidt zou de club haar assistent-coach de afgelopen weken volledig in het ongewisse gelaten hebben. Ook na het ontslag van Bölöni of de aanstellin­g van Leko zou De Decker geen enkel concreet voorstel hebben gekregen van de club om de samenwerki­ng verder te zetten.

Waar zijn toekomst nu ligt, is nog onzeker. Volgens verschille­nde bronnen hebben zowel Laszlo Bölöni als Wim De Decker verschille­nde opties, samen of apart, in binnen- en buitenland, als coach of in een andere functie. Waasland-Beveren is een optie, net als Cercle Brugge. Of een club in Frankrijk. Maar voorlopig is daar nog niets definitief­s over beslist.

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, JEFFREY GAENS ??
FOTO'S PHOTO NEWS, JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium