Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ridley en Merckx: sponsoring herbekijke­n of stoppen

- (gfr)

De Belgische profteams Lotto Soudal, Sport Vlaanderen - Baloise en Bingoal Wallonie-Bruxelles zijn niet zeker dat ze volgend seizoen nog op fietsen van Ridley en Eddy Merckx zullen rijden. De sponsorcon­tracten met Belgian Cycling Factory – de eigenaar van de twee merken – lopen af en de fabrikant wil alles opnieuw onderhande­len.

Volgens Belgian Cycling Factory heeft Covid-19 het landschap van de fietsindus­trie én de sponsoring volledig door mekaar geschud. Lees: het gaat moeilijker en de middelen zullen minder zijn.

Lotto is al jaren verbonden aan het Belgische Ridley, de fabrikant uit Beringen. Op fietsen van hetzelfde merk rijdt ook Bingoal Wallonie-Bruxelles. Sport Vlaanderen - Baloise van Walter Planckaert is dan weer al jaren verbonden met Eddy Merckx. Dat laatste merk kwam in 2017 ook in handen van Belgian Cycling Factory.

Belgian Cycling Factory herlanceer­de vorig jaar ook de fietsen van Eddy Merckx op het hoogste WorldTourn­iveau door de Franse ploeg AG2R te sponsoren. Met de Tourstart in België en de feesten rond Merckx was 2019 daarvoor het ideale jaar. Met het Franse team werd een contract van twee seizoenen afgesloten, met een optie op twee bijkomende jaren. De Belgische fabrikant stelt nu dat het contract ten einde is, maar dat er nog wordt gepraat. Maar volgens medekopman Oliver Naesen wordt er volgend seizoen niet meer op Merckx-fietsen gereden, wat na twee jaar alweer de aftocht zou betekenen in de hoogste klasse van het wielrennen.

Alleen Pauwels Sauzen - Bingoal, vooral actief in de cross, is zeker dat het volgend jaar nog op Ridley-fietsen zal rijden. Het contract loopt tot eind 2021.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium