Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil graag zo snel mogelijk naar Frankrijk”

25-jarige Hans Vanwijn ziet transfer naar Franse topclub Dijon helemaal zitten

- JOHNNY PEETERS

Hans Vanwijn maakte vorige week bekend dat hij Telenet Antwerp Giants inruilt voor het Franse Dijon. Een knappe transfer voor de Speler van het Jaar, want bij het stopzetten van de Franse competitie door het coronaviru­s stond Dijon op een gedeelde eerste plaats.

“De eerste contacten met Laurent Legnam, de coach van Dijon, dateren al van januari of februari”, zegt de 25-jarige Vanwijn. “Toen Legnam me contacteer­de, zei hij dat hij me al enkele seizoenen aan het volgen is. Nadat de competitie­s werden stilgelegd, zijn de gesprekken stilgevall­en, maar een drietal weken geleden nam hij weer contact op met mijn manager. Dijon bood me een contract van twee seizoenen aan. Ik heb niet lang getwijfeld om toe te happen. Er was ook interesse van enkele Italiaanse clubs, maar een concreet gesprek met één van hen is er nooit geweest.”

Het niveau van de Franse competitie valt het best te vergelijke­n met dat van Duitsland.

“Voor mij is dit dus opnieuw een stap vooruit. In Frankrijk zijn vooral atletisch, sterke spelers actief en het snelle spel dat Dijon speelt, moet me goed liggen. Dat de coach nu al goed weet wat ik kan, vertaalt zich hopelijk ook in veel speelkanse­n. Twee jaar geleden hebben we met de Giants in de Champions League tegen Dijon gespeeld en ik herinner me vooral hun Amerikaans­e spelverdel­er David Holston. Al bestaat de kern vooral uit Franse spelers.

De kans is wel groot dat ze verschille­nde nieuwe buitenland­ers aanwerven.” Zeker van Champions League

Voor Vanwijn was het ook belangrijk om volgend seizoen weer Champions League te kunnen spelen.

“Met die gedeelde eerste plaats is Dijon zeker van deelnamen. Als de Champions League van afgelopen seizoen nog in september wordt afgewerkt, is er een kans

dat ik ook al zal meespelen, als de Europese bond nog transfers toelaat voor de Europese bekers

(Dijon moet in de achtste finales nog een derde en beslissend­e wedstrijd spelen tegen het Russische Novgorod, nvdr.).

Ik ben blij dat ik zo vroeg al zekerheid heb voor volgend seizoen, want de onderhande­lingen via video call waren niet gemakkelij­k. Ik merk dat veel spelers en clubs heel nerveus zijn omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Als de coronamaat­regelen versoepeld worden, hoop ik zo snel mogelijk te kunnen vertrekken. Ik wil graag dat alle logistieke zaken, zoals mijn appartemen­t, geregeld zijn voor de trainingen starten.”

“In september zal mijn verloofde Jasmine ook naar Dijon verhuizen. Onze trouwdatum staat nog niet vast. Normaal is die voor volgend jaar in de zomer voorzien, maar we moeten afwachten hoe de situatie zal evolueren.”

 ?? TOM GOYVAERTS FOTO ?? Hans Vanwijn speelt volgend seizoen voor de Franse topclub Dijon. “Dit is weer een stap vooruit.”
TOM GOYVAERTS FOTO Hans Vanwijn speelt volgend seizoen voor de Franse topclub Dijon. “Dit is weer een stap vooruit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium