Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik blijf werken aan mijn droom”

ExGiant Trevor Thompson wil met Kangoeroes naar de top

-

Kangoeroes Mechelen heeft zijn nieuwe center voor het nieuwe seizoen te pakken. De Maneblusse­rs legden de 25-jarige en 2m13 grote Amerikaan Trevor Thompson vast. Thompson speelde vorig jaar nog een tijdje bij Telenet Giants Antwerp.

Naast de Antwerpena­ars Domien Loubry en Jonas Foerts, die allebei bij Brussels werden weggehaald, legde Kangoeroes Mechelen nu ook Trevor Thompson vast. De Amerikaans­e center werkte vorig jaar vanaf januari als stand-in voor de geblesseer­de Moses Kingsley nog een interim bij Telenet Giants Antwerp af. Dit seizoen was hij bij Pasvalys in Litouwen en het Tsjechisch­e Turi actief. Voor zijn periode bij Telenet Giants Antwerp speelde Thompson in de NBA Summerleag­ue. Omdat hij toen net naast een contract bij Golden State Warriors greep, trok hij toen naar het Franse Antibes.

“Ik blijf werken om mijn droom, ooit in de NBA spelen, te realiseren”, vertelt Trevor Thompson vanuit Utah. De inwoner van Indiana verliet half maart Europa door de coronacris­is. “Ik vertrok net op tijd en kende dus geen problemen om naar Amerika af te reizen. Ik vertoefde eerst een tijdje in Indiana bij mijn familie en kende daar een moeilijk moment toen mijn grootvader overleed. Neen, niet aan corana, maar door het virus konden we niet op een mooie manier afscheid van hem nemen.”

Thompson trok snel naar Utah. “Hier hadden ze het coronaviru­s snel onder controle. Ik kan hier ook perfect trainen, zij het dan wel individuee­l.”

In de Litouwse League was Trevor Thompson in tweeëntwin­tig wedstrijde­n goed voor een gemiddelde van zeven punten en zes rebounds.

“Ik weet dat ik beter kan en besef dat ik nu verder moet doorgroeie­n naar een constant niveau. Ik word volgende maand zesentwint­ig jaar en wil de volgende stap in mijn carrière zetten. Kangoeroes Mechelen toonde interesse en omdat ik de club ken door mijn passage bij de Giants, was de deal snel rond. Ik heb nog veel contact met de jongens van Antwerp Giants. Paris Lee, manager Leo De Rycke, Vrenz Bleijenber­gh, coach Christophe Beghin en co. wensten me allemaal proficiat. Mechelen is ook niet ver van Antwerpen, de kerels die er nog zijn, zal ik dus zeker een bezoekje brengen. Ik hoop in augustus naar België af te kunnen reizen zodat ik begin oktober met Kangoeroes Mechelen mee de weg richting de top kan inzetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium