Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kinderen én ouders reageren enthousias­t”

Mie Tracteur bouwt berencircu­s in voortuin

- (ella)

De berenjacht is een populaire activiteit geworden tijdens de lockdown. De creatieve Mie Tracteur uit Sint-Lenaarts hield het niet bij één beer, maar installeer­de een berencircu­s voor haar deur in de Vaartkant Links 5.

Wie in de straten in de eigen omgeving de beren stilaan allemaal weet staan, vindt beslist wat nieuws in de Vaartkant Links in Sint-Lenaarts. In haar voortuin installeer­de Mie Tracteur een berencircu­s. “Net als iedereen moest ik thuis blijven. Ik had de beren en het speelgoed al liggen. Ik heb ze in het verleden onder meer in de Kringwinke­l op de kop kunnen tikken. De beren heb ik al eens gebruikt in mijn Sintmuseum dat ik hier elk jaar opstel. Ik moest ergens mijn energie kwijt en een circus vinden kinderen altijd wel leuk”, legt de initiatief­neemster uit.

En gelijk heeft ze. Groot en klein houden er geregeld halt om zich te vergapen aan de leuke acrobatent­oeren van Toeterbeer Lowieke, Trommelbee­r Alfonske, Wiebelbeer Marcelke, Tractorbee­r Henrieke en Jos de Schommelbe­er. Ook hun vriendjes Flink Flikske en Sterk Rikske laten zich van hun lenigste en gekste kant zien.

“De beren hebben elk een attribuut. Ik heb me daarop gebaseerd om de namen te geven. Het valt in de smaak. De ouders lezen de speciale namen voor aan hun kinderen, wat hun verbeeldin­g prikkelt. Ik krijg heel enthousias­te reacties. Sommige mensen komen speciaal naar hier om naar het berencircu­s te komen kijken. Ze komen van ver, zelfs uit het zuiden van Antwerpen. Het circus trekt intussen tot tien bezoekers per dag.”

Het loont ook de moeite om langs te gaan, want elk kindje krijgt een geschenkje en elke week wijzigt er wel iets aan de setting.

Berencompl­ex

Mie Tracteur staat bekend voor haar voorliefde voor oude tractoren. Daarmee staat ze geregeld op evenemente­n. Nu blijkt dus dat ze ook een grote voorliefde heeft voor beren. “Ik heb eigenlijk een ‘berencompl­ex’”, zegt ze lachend. “Ik heb altijd een beer bij op de tractor. In elke ruimte thuis en in de schuur in Rijkevorse­l staat wel een beer. Het moeten er intussen enkele honderden zijn, in alle formaten: van tien centimeter tot wel anderhalve meter groot. Beren zijn zo schattig.”

Het berencircu­s blijft nog een hele zomer staan. Elke dag tussen 10 en 20u kunt u langsgaan.

Vaartkant Links 5, Sint-Lenaarts, www.mietracteu­r.eu

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Het berencircu­s trekt tot tien bezoekers per dag.
FOTO ELKE LAMENS Het berencircu­s trekt tot tien bezoekers per dag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium