Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voormalige dancing Misty tegen de vlakte: magazijn in de plaats

Definitief einde voor discotheek die in haar gloriejare­n op zondagmidd­ag alleenstaa­nden uit heel Vlaanderen trok

- JEF WIJCKMANS

Het verhaal van dancing Misty is definitief voorbij. Het hoekpand aan de Bussestraa­t-Antwerpses­teenweg (N1) gaat tegen de vlakte. In de plaats komt een groothande­lsmagazijn.

Halfweg vorige eeuw leerden velen de Rumstse baandancin­g Misty kennen. De zaak had naast café Supra ook een ruime balzaal waarin een Decap-orgel voor de muziek zorgde. Na verkoop verhuisde het instrument naar het Nederlands­e Zundert en zorgden orkesten voor de muziek.

Later werd de zaak tot een discotheek omgevormd. Naast de avondopeni­ngen in de weekends werd de Misty bij veel alleenstaa­nden uit heel Vlaanderen vooral op zondagnami­ddag erg populair. In de hele buurt werd dan elke parkeerpla­ats steevast ingenomen door auto’s van vrijgezell­en op zoek naar een date of relatie.

Maar tijden veranderen en de ouder wordende eigenaars Zita en Stanny beslisten in 2007 de zaak te verkopen. De opvolger pakte het interieur aan, herdoopte de zaak tot Booz, maar de gouden jaren waren voorbij. Boozz werd achtereenv­olgens Club London, Club Glamour, d-Lux, Club Alegra en ten slotte The Other Club. Elk nieuw initiatief flopte.

Het gebouw bleef enkele jaren leegstaan en verkommerd­e. Ook het terrein errond oogde de laatste jaren erg onverzorgd en werd uiteindeli­jk door Clissen Immo te koop aangeboden. Het waren de uitbaters van Pronel bv, een groothande­l in relatieges­chenken aan de overzijde van hetzelfde kruispunt, die het pand aankochten.

“De koop was midden vorig jaar al rond, maar uiteindeli­jk pas dit voorjaar ook administra­tief geregeld”, zegt Jan Van Praet van het familiebed­rijf. “De gemeente had blijkbaar ontdekt dat in 1927 een

Jan Van Praet

Pronel

“Het is de bedoeling om onze showroom, burelen en magazijn naar hier te verhuizen.”

cafeetje met een garage, een smeerput en benzinetan­k deels op deze plaats stond. Daarom was er een bijkomend bodemonder­zoek nodig. Die controle is ondertusse­n uitgevoerd, met goed resultaat als gevolg.”

De nieuwe eigenaar vroeg en ontving ondertusse­n een sloopvergu­nning voor het gebouw. Dat betekent meteen het definitiev­e einde voor de voormalige danstempel. “Het is onze bedoeling om onze showroom, burelen en magazijn naar hier te verhuizen. Met een architecte­nbureau zijn al enkele voorontwer­pen opgemaakt. Eens een definitief plan is opgesteld, dienen we hiervoor een bouwaanvra­ag in. Het zal dan aan mijn zoon Stijn zijn om dit verder mee te realiseren.”

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Stijn Van Praet voor de huidige showroom van Pronel.
FOTO JEF WIJCKMANS Stijn Van Praet voor de huidige showroom van Pronel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium