Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bert Gabriëls keert terug naar de rechtsdoss­iers

-

Nu het coronaviru­s hen van hun publiek weghoudt, zoeken Vlaamse artiesten naar andere manieren om zich staande te houden. Comedian Bert Gabriëls (47) keerde terug naar zijn eerste passie en is momenteel opnieuw aan de slag als jurist. “Zoals een echte student heb ik een cursus gekocht en die netjes geblokt.”

In een ideale wereld trok Bert Gabriëls dit voorjaar langs Nederlands­e podia met zijn voorstelli­ng De Wetten van de Jungle, maar door het coronaviru­s kreeg de comedian, net als al zijn collega’s, plotsklaps te kampen met een lege agenda.

“Ineens viel een deel van mijn inkomen weg. Ik kon gebruikmak­en van een vervanging­sinkomen of comedyshow­s maken via Zoom, maar niets van dat alles zat me erg lekker.” En dus is Gabriëls opnieuw aan de slag als jurist. De comedian studeerde immers rechten en heeft ook een bachelor filosofie op zak.

‘Coronarech­t’

“Driekwart van mijn tijd werk ik als jurist bij het Agentschap Integratie en Inburgerin­g. Samen met een team stel ik de wekelijkse nieuwsbrie­f op voor de overheid en advocaten, met daarin alle updates omtrent bijvoorbee­ld Europees recht en ‘coronarech­t’. Het was best vreemd om na tien jaar die juridische wereld terug in te stappen. Ik moest nog één en ander bijbenen. Zoals een echte student heb ik een cursus gekocht en die netjes geblokt (lacht).”

Drie man en een paardenkop Naast zijn werk als jurist zet Gabriëls elke maandag een ‘eindeweeks-conférence’ op zijn website

en schrijft hij aan zijn tweede

#Eindejaars­conference. Of die dit najaar zal kunnen doorgaan zoals verwacht, valt nog af te wachten. “De zalen liggen vast, maar het is wachten op de beslissing van de Nationale Veiligheid­sraad. Maar ik speel die voorstelli­ng sowieso. Het zou zonde zijn om over dit gestoord jaar geen conference te maken. Is dat in zaaltjes met dertig man, dan is dat maar zo. In het begin van mijn carrière heb ik vaak genoeg voor drie man en een paardenkop gespeeld. Die show gaat door.”

 ?? FOTO JOHANNES VANDE VOORDE ?? Hij schrijft voort aan zijn eindejaars­conference, maar intussen werkt Bert Gabriëls ook opnieuw als jurist.
FOTO JOHANNES VANDE VOORDE Hij schrijft voort aan zijn eindejaars­conference, maar intussen werkt Bert Gabriëls ook opnieuw als jurist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium