Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eens ik met iets bezig ben, komt het competitie­beest in mij boven”

-

● Sport: Wielrennen ● Leeftijd: 25 ● Lengte: 1m90 ● Gewicht: 78 kg

● Hartslag in rust: 38 ● Palmares: Meervoudig wereldkamp­ioen veldrijden, ritwinst in Tour en Dauphiné, Belgisch kampioen tijdrijden

Je ben hier voor het eerst in maanden Mathieu van der Poel opnieuw tegengekom­en. Heb je hem gemist?

“Toen ik onze twee namen hele- maal op het einde van de deelnemers­lijst zag staan, wist ik al dat het geen toeval kon zijn. Het is wel een mooie finale van De

Container Cup. Vanaf het moment dat ik op de fiets kroop heeft Mathieu het mij altijd moeilijk gemaakt. Mathieu heeft mij altijd gemotiveer­d om hem te verslaan en zo ben ik ook zelf beter geworden.”

Wat maakt Jan Bakelants tot de ideale trainingsm­akker?

“We wonen vlak bij elkaar. Je kan met Jan over alles praten, onze gesprekken gaan verder dan de gebruikeli­jke smalltalk die in het wielrennen heerst. Zijn oriëntatie is ook héél goed. Met hem erbij hebben we geen gps nodig om goede ritjes uit te stippelen. Elke dag leveren we een strijd om het mooiste rondje uit te stippelen.”

Het zou kunnen dat er in het najaar zonder publiek zou gecrosst moeten worden. Zou je dat zien zitten?

“Veldrijden zonder publiek wordt nog vreemder dan koersen zonder publiek. Omdat iedereen al wel eens een wegrit heeft gereden op een plaats waar er minder interesse is in de koers. Cross staat voor mij gelijk aan een massa mensen langs de kant. Dat maakt de sport zo mooi. Ik kan mij niet inbeelden dat het zonder moet. Maar als het zonder moet, ga ik niet nee zeggen.”

Wil je altijd met alles winnen, ook naast de fiets?

“Je hoort vaak dat topsporter­s in alles het beste willen zijn. Eens ik met iets bezig ben, komt het competitie­beest in mij naar boven. Maar als ik ergens niet goed in ben, heb ik er ook snel vrede mee wanneer ik verlies.”

Welke van de zeven discipline­s van

De Container Cup vrees je het

meest?

“Het golfen. Ik heb vorige winter tijdens de teamdagen met de ploeg wel een golfclinic gevolgd, maar ik zat toen al meer met mijn hoofd bij het feestje dat ’s avonds gepland stond en ik heb er weinig van onthouden.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium