Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik vrees het fietsen. Omdat ik weet dat ik mij daar het meest pijn zal doen”

-

● Sport: Wielrennen ● Leeftijd: 25 ● Lengte: 1m84 ● Gewicht: 76 kg

● Hartslag in rust: 36 ● Palmares: Meervoudig wereldkamp­ioen veldrijden, Amstel Gold Race, Brabantse Pijl, Dwars door Vlaanderen

Wil je altijd met alles winnen, ook naast de fiets?

“Toch wel. Dat heeft altijd in mij gezeten, van kleins af aan. Zelfs met belachelij­ke spelletjes. Vroeger kon ik héél slecht tegen mijn verlies, nu is het gelukkig iets beter geworden.”

Je ben hier voor het eerst in maanden Wout van Aert opnieuw tegengekom­en. Heb je hem gemist?

“Zo ver gaat het ook weer niet. Maar ik mis wel onze competitie en het samenzijn met collega’s. Ik koers al héél lang tegen Wout en we hebben elkaar doorheen de jaren zeker naar een hoger niveau getild.”

Wat heb je dan wel gemist?

“Kleine dingen die ik voorheen als vanzelfspr­ekend beschouwde, maar dat door corona toch niet bleken te zijn. Zoals met vrienden op het circuit van Zolder gaan racen. Of mijn fietsrondj­es door Zeeland.”

Heb je de voorbije weken veel op de fiets gezeten?

“Omdat ik toch niet uitgerust hoefde te zijn voor een wedstrijd heb ik meer gefietst dan normaal. Dankzij het mooie weer heb ik redelijk vaak lange tochtjes kunnen doen. Maar dan langs deze kant van de Belgisch-Nederlands­e grens. Ik heb veel nieuwe wegen ontdekt.”

Het zou kunnen dat er in het najaar zonder publiek gecrosst zou moeten worden. Zou je dat zien zitten?

“Daardoor zou de charme van de cross verdwijnen. Als dat nodig blijkt, dan moet dat maar zo. Maar ik denk niet dat we daar naartoe moeten.”

Welke van de zeven discipline­s van De

Container Cup vrees je het meest?

“De discipline­s die ik gewoon ben om te doen, zoals het fietsen. Omdat ik weet dat ik mij daar het meest pijn in zal doen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium