Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mezelf als voetballer weer op de kaart zetten”

-

Michiel Jaeken houdt het na één seizoen al voor bekeken bij Rupel Boom en gaat tijdens de volgende campagne twee reeksen lager bij Sint Lenaarts aan de slag.

“Ik zag geen perspectie­f meer bij Rupel Boom en had voor mezelf al een tijdje geleden beslist dat ik zou vertrekken”, vertelt Jaeken. “Vanaf het moment dat ik wist dat de trainer zou blijven, stond mijn besluit vast. Let op, ik vind Greg Vanderidt een zeer bekwame coach. We stonden fysiek heel sterk, waardoor we altijd weerwerk konden bieden aan al die profclubs in de reeks. En we kwamen steeds goed voorbereid aan de aftrap. Daar kan ik niks op aanmerken, maar ik kreeg gewoon te weinig kansen.”

“Vanderidt is een trainer die heel sterk vasthoudt aan zijn basiself. Dat is leuk voor de uitverkore­nen, maar frustreren­d voor de spelers die net naast de ploeg vallen. Dat is iets wat veel bankzitter­s dwars zat. Als je mocht spelen omdat er iemand geblesseer­d of geschorst was, wist je op voorhand dat je er weer uitging zodra die andere speler inzetbaar was. Het deed er amper toe hoe goed of slecht je had gespeeld. Dat is moeilijk te accepteren. Ik zeg niet dat ik elke keer top was wanneer ik mijn kans kreeg, maar ik heb echt wel sterke prestaties neergezet. Toch vloog ik de week nadien weer naar de bank. Daar had ik genoeg van.”

Jaeken gaat nu meteen twee reeksen lager aan de slag.

“Dat is een bewuste keuze. Ik wil mezelf weer als voetballer op de kaart zetten en wil weer belangrijk zijn voor de ploeg. Als ik echt mijn niveau haal, moet ik bij Sint-Lenaarts mee aan de kar kunnen trekken. Ik snak er gewoon naar om zelf nog eens een heel jaar eerste keuze te zijn. Tot op heden wordt mijn loopbaan gekenmerkt door ups en downs, vaak ook te wijten aan blessurele­ed. Mijn beste periode kende ik bij Dessel. Daar versierde ik een transfer naar Antwerp, maar op de laatste speeldag van de competitie liep ik een zware blessure op. In plaats van mee aan de voorbereid­ing te kunnen beginnen, diende ik een half jaar te revalidere­n. Antwerp werd dat seizoen wel kampioen in tweede klasse, maar ik heb daar dus geen inbreng in gehad.”

De keuze voor Sint-Lenaarts was snel gemaakt.

“Ik ben van Boechout en er spelen heel wat jongens uit de streek bij deze club. We kunnen carpoolen naar de trainingen. Sint-Lenaarts heeft grote ambities voor volgend seizoen, ik kijk er dus echt naar uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium