Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Slachtoffe­rs herdenken

Na al het (terechte) applaus voor de zorg en iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedrage­n in deze coronacris­is, wordt het hoog tijd om aandacht te geven aan zij die het niet gehaald hebben. Én aan hun familie die op een heel ongewone manier afscheid heeft moeten nemen. Door bijvoorbee­ld op een bepaalde dag alle kerkklokke­n op hetzelfde uur te luiden. Dat mensen aan hun deur komen staan met een kaarsje in de hand, in stilte denkend aan alle slachtoffe­rs en familie. We moeten beseffen dat achter die cijfers die wij dagelijks horen, mensen zitten. Tijd om hen een hart onder de riem te steken.

JEANNINE VAN DIJCK

Eerlijkhei­d

Wat kunnen we nog geloven van onze politici en experten? Eerst waren mondmasker­s niet nodig, achteraf bleek dat er geen voorraad was. Nu zijn de bubbels in scholen niet meer nodig omdat er te weinig klassen zijn. Het zijn alleen gekken die nooit hun mening wijzigen, maar een beetje eerlijkhei­d is toch wel op zijn plaats.

JULIE COPPENS, SCHILDE

Promotiefi­nale 1B

Beerschot en OH Leuven zijn het eens geraakt over de terugwedst­rijd van de promotiefi­nale in 1B. Maar nergens staat te lezen in welke omstandigh­eden deze wedstrijd gespeeld wordt. Indien dit zonder toeschouwe­rs doorgaat, zou logischerw­ijze de heenwedstr­ijd ook zonder publiek moeten herspeeld worden. Anders is het competitie­vervalsing.

CHRIS BAUM, HERENTHOUT

De Proefkonij­nen

Het theatergez­elschap De Proefkonij­nen heeft het door de coronacris­is heel moeilijk. Ze krijgen geen subsidies en geen lokaal door de stad Antwerpen aangeboden. Ze moeten de huur van hun theater op de Frankrijkl­ei blijven betalen. Ze hebben geen inkomsten door het stilliggen van hun producties. Daphne (Christine uit Thuis) en haar partner Randall brengen veel vreugde aan families aan een betaalbare prijs. Hopelijk kan deze sympathiek­e groep op veel steun rekenen.

JULIEN DANIËLS, DEURNE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium