Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

-

Ga jij door de coronacris­is weer meer met de auto werken? Of blijf je het openbaar vervoer nemen?

Probleem zit bij de haven

Er is geen openbaar vervoer in de haven van Antwerpen. De haven die altijd maar groter wordt maar nog steeds over dezelfde wegeninfra­structuur beschikt als dertig jaar geleden, zorgt natuurlijk voor een verkeersin­farct op de Ring. Daar zit het probleem, niet bij de pendelaars die naar hun werk gaan.

PATRICK PEELMAN, HOBOKEN

Tram vermijden

Ik werk in Antwerpen en ga zeker meer mijn wagen gebruiken. In de zomer durf ik ook wel de fiets – maar dan de fietsostra­des vermijden – of de trein – als ik de spitsuren kan mijden – te nemen. Vroeger nam ik ook de tram, maar dat ga ik zeker lange tijd niet meer doen, want daar kan je soms nog geen 30 centimeter afstand houden, zelfs niet aan de haltes.

BASSIE COOL, KAPELLEN

Oude knoken

Ik gebruik zo veel mogelijk de speed pedelec, maar als het regent, koud of slecht weer is, zal ik toch de auto nemen. Mijn oude knoken verdragen geen slecht weer. Het openbaar vervoer is niet praktisch geregeld, te traag en frequent niet op tijd. Dat werkt alleen voor de vrije tijd.

WIM ROUSSEAU, KRUIBEKE

Eerst vaccinatie

Voor ons is het openbaar vervoer uitgeslote­n tot na de vaccinatie. Terug met de auto dus. Tram, trein en bus zijn nu eenmaal de grootste broeihaard­en van het virus.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

Zuiverdere lucht

Als gepensione­erde moet ik toegeven dat ik naar het werk zou gaan met het openbaar vervoer. Het blijkt dat door deze coronacris­is onze lucht zuiverder is geworden door het vermindere­n van het autoverkee­r. Ik hoop dat zij die gaan werken – indien mogelijk – het openbaar vervoer gebruiken.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Experiment­eren met kinderen

De regering weet niet meer wat ze aan het doen is. Mijn kinderen zijn geen labo-ratjes waar je mee kan experiment­eren. Ik stuur ze dan ook niet naar school tijdens deze coronacris­is. Is een diploma of werk dan echt het belangrijk­ste? Als onze kinderen of ouders sterven, wat heb ik dan aan een vaste baan of school? Ik zal er alles aan doen om mijn gezin te beschermen, ook al moet ik mij compleet afzonderen van de maatschapp­ij.

MICHAEL HEESSELS, RONSE

Kotsbeu

Na het grote knoeiwerk uit Brussel kunnen ze allemaal de boom in. Kotsbeu ben ik het! Je mag in dit strontland alleen nog betalen, al de rest zijn regeltjes die op niets trekken. Doe wat je het beste uitkomt!

FILEMON ONSTEN, EKEREN

Eén dag per week met auto Tot voor 13 maart ging ik altijd met de trein

naar het werk. Duur: iets meer dan een uur (met overstap). De eerste weken van de lockdown heb ik alle dagen thuis gewerkt. Nu ga ik één dag in de week naar kantoor met de auto. De trein is nog net een stap te ver voor mij.

KRISTEL HEYEN, ANTWERPEN

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium