Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BV’s die de oceaan over zeilen al in juli integraal te bekijken

-

Het nieuwe Vier-programma Over De

Oceaan is vanaf 6 juli al integraal op Telenet te zien. In de realityree­ks zeilen zes bekende Vlamingen de Atlantisch­e Oceaan over.

De acht aflevering­en tonen de trip die Jani Kazaltzis (41), Imke Courtois (32), Dominique Persoone (52), Otto-Jan Ham (41), Charlotte Vandermeer­sch (36) en Evi Hanssen (41) vorig jaar in november maakten. Ze stapten toen samen aan boord van een zeiljacht, onder het toeziend oog van de ervaren kapitein Piet Smet.

Het doel was het vaste land aan de andere kant van de Atlantisch­e Oceaan, zomaar eventjes vijfduizen­d kilometer verderop. Het werd een extreem uitdagend avontuur omdat de zes geen zeilervari­ng hadden en gedurende drie weken afgesloten waren van alle contact met de buitenwere­ld.

De tocht ging van Lanzarote naar Guadeloupe, zonder al te veel ondersteun­ing. Zo was er geen assistenti­eschip in de buurt als ze in moeilijkhe­den zouden komen. Ze waren ook buiten het bereik van reddingshe­likopters.

Het programma is niet alleen een reisversla­g, maar toont ook hoe de bekende Vlamingen deze odyssee elk apart ervaren. Dat het avontuur geen snoepreisj­e was, voelde Dominique Persoone aan den lijve. De bekende chocolatie­r viel liefst negen kilogram af door zeeziekte.

Over De Oceaan staat vanaf maandag 6 juli integraal op Play en Play More. Vier brengt het programma in het najaar.

 ?? FOTO VIER ?? Samen met vijf andere BV’s zeilde actrice Charlotte Vandermeer­sch de Atlantisch­e Oceaan over.
FOTO VIER Samen met vijf andere BV’s zeilde actrice Charlotte Vandermeer­sch de Atlantisch­e Oceaan over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium