Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Of Jérémy al een vriendin heeft? Dat zou me verbazen, want hij zit altijd thuis”

-

Antwerpver­dediger Wesley Hoedt zei eerder dit seizoen over Doku: “Een kind van 15 of 16 jaar, wat is het, en dan gaat ie zo liggen provoceren.” Maar dat kind wordt vandaag dus 18. Betekent dit dat hij dan meteen ook volwassen is? “Volwassen? No no. Of Jérémy nu 17 of 18 is, hij blijft dezelfde”, zegt David Doku (49), de vader van Jérémy. “Hij wil nog een beetje kind blijven, en dat moet ook. Hij zit thuis heel de tijd op zijn PlayStatio­n te spelen, op zijn gsm te tokkelen of muziek in z’n oortjes af te spelen, maar daar is niks mis mee. Zolang hij zijn huishoudel­ijke taken maar doet. Net als zijn oudere broer en zijn twee jongere zussen moet hij zijn ouders wat helpen, hè. Een keer de afwas doen of de tafel afruimen. Op zijn verjaardag niet, dan krijgt hij een klein feestje - meer is er door corona niet mogelijk. Maar de dag nadien gaat alles weer zijn normale gangetje.” (grijnst)

En is het op zijn achttiende al tijd voor een rijbewijs? “Hij heeft al theorieles­sen achter de rug en oefent nu, maar zijn praktijkex­amen is uitgesteld vanwege het virus.”

“Hogere studies? Neen. Hij gaat nu zijn laatste jaar secundair afmaken en dan vol op het voetbal focussen. Misschien later.”

Een eigen stek dan? “Nee nee, hij zit hier goed bij ons in Antwerpen. Hij blijft nog twee à drie jaar bij zijn ouders. Of hij een vriendin heeft? Dat zou me verbazen. (lacht)

Als hij er een zou hebben, dan ziet hij haar toch niet vaak, want hij is altijd thuis.”

En een transfer? “Dat is een moeilijke vraag, hè. Hij voelt zich prima bij Anderlecht, maar dat kan je nooit

uitsluiten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium