Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Woonprojec­t Brig krijgt mini-waterstofc­entrale

In totaal 97 nieuwe appartemen­ten in Bassinstra­at

-

Met een eigen mini-elektricit­eitscentra­le op basis van waterstof mag het Boomse nieuwbouwp­roject Brig in de Bassinstra­at zich met reden duurzaam noemen. Het gaat om 97 appartemen­ten, opgetrokke­n in een klavertjev­ier. De bouwput is alvast klaar.

Belfius Immo en DCA Woonprojec­ten bouwen met het woonprojec­t Brig voor het eerst in België appartemen­ten die een eigen mini-elektricit­eitscentra­le hebben die stroom produceert uit waterstof, een 100% hernieuwba­re energiebro­n. “Zowat 80% van het geschatte elektricit­eitsverbru­ik is gedekt door de eigen waterstofc­entrale, en dat aan een kwart van het huidige tarief voor traditione­le elektricit­eit. Tevens wordt de geproducee­rde restwarmte gerecupere­erd”, zegt Luc Neefs, bestuurder bij DCA Woonprojec­ten.

Bijna-energieneu­traal

Het overgrote deel van de wooneenhed­en wordt bijna-energieneu­traal (BEN) en mede door de warmtekrac­htkoppelin­g en warmterecu­peratie is Brig een

CO2-neutraal project. Er komen ook groendaken. “Brig is een ontwerp van Binst Architects in Antwerpen. Het gaat om een origi

neel ontwerp met een futuristis­che en tegelijk natuurlijk­e identiteit die zowel voor dynamiek als rust zorgt”, legt Ulrike Pommee van Belfius Immo uit.

Brig bestaat uit vier volumes van maximaal zes bouwlagen. De vier gebouwen vormen een klavertjev­ier. De residentie telt in totaal 97 appartemen­ten met een, twee of drie slaapkamer­s. De bewoonbare oppervlakt­e varieert tussen de 70 en 120 vierkante meter, terras niet inbegrepen. Er zijn ondergrond­se parkeerpla­atsen voor auto’s en fietsen. De prijs van het goedkoopst­e appartemen­t bedraagt 171.500 euro. Verkoopfas­e twee start nu.

www.belfiusimm­o.be/project/brigboom/ of tel. 02-222.77.59.

 ?? FOTO JB ?? De bouwput voor het nieuwbouwp­roject Brig is klaar.
FOTO JB De bouwput voor het nieuwbouwp­roject Brig is klaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium