Gazet van Antwerpen Stad en Rand

RONDVRAAG Bezorgd over bomvolle treinen

-

Behalve Knokke-Heist hebben ook Blankenber­ge, Oostende en De Panne een treinstati­on aan de kust. Ook daar is er bezorgdhei­d. “Het zou wel fijn zijn als we op voorhand gewaarschu­wd worden als de trein die onderweg is helemaal vol zit”, zegt de Blankenber­gse burgemeest­er Daphne Dumery (N-VA). “Het is vooral de toestroom op piekmoment­en die ons zorgen baart: een grote massa mensen die samen van de trein stapt richting het strand.”

Ook Bart Tommelein (Open Vld, foto midden) van Oostende wil overleg met de NMBS. “Er is een aantal zaken voor verbeterin­g vatbaar”, zegt hij. “Moeten er zo veel extra treinen worden ingelegd? Hoeveel mensen zullen er op die treinen zitten? Het heeft geen zin dat wij met een volledig plan alles in goede banen leiden als de NMBS zich daar niets van aantrekt.”

En zitten er nu echt zo veel Noord-Fransen en mensen uit de grote steden op de trein? “Laten we zeggen dat het hier een ander publiek was dan anders de afgelopen week”, zegt Tommelein. “Veel jonge mensen, veel grote groepen. Gasten uit het binnenland die misschien al maanden onder druk gestaan hebben door de corona- en lockdownma­atregelen. Maar ik denk niet dat dat zich zal doorzetten deze zomer.”

“Het is waar dat jongeren, van welke origine ook, meer kabaal maken”, zegt Bram Degrieck (CD&V, foto

onder), burgemeest­er van De Panne. “Maar problemati­sch is dat hier niet. Er is geen nood om De Panne af te sluiten.”

 ?? FOTO RR ?? Leopold Lippens.
FOTO RR Leopold Lippens.
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO CREDIT ??
FOTO CREDIT
 ?? FOTO MMA ??
FOTO MMA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium