Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op attracties waar veel gegild wordt,

Ontsmettin­gszuilen, Covid-hulplijn en overal groene stippen: Bobbejaanl­and klaar om vanaf morgen weer bezoekers te ontvangen

-

Aanschuive­n op groene stippen en mondmasker­s opzetten in rollercoas­ters. Pretpark Bobbejaanl­and in Lichtaart (Kasterlee) neemt maatregele­n om de heropening woensdag veilig te laten verlopen. “Bezoekers kunnen ook een speciale Covid-lijn bellen als ze iets verkeerd opmerken”, legt woordvoers­ter Peggy Verelst uit.

Na 3,5 maanden absolute stilte maakt attractiep­ark Bobbejaanl­and zich op voor de eerste bezoekers van het seizoen. Dat gebeurt met ingrijpend­e maar tegelijk ook draaglijke maatregele­n om alles coronaveil­ig te houden. Het pretpark koos er zelf voor om voorlopig maar 20% van de normale capaciteit toe te laten in het domein. Bezoekers moeten op voorhand online een ticket reserveren en betalen. Zonder ticket naar Bobbejaanl­and afzakken, heeft dus absoluut geen zin. Aan de ingang staan groene stippen op twee meter afstand

van elkaar. “Op zo’n stip mag je met maximaal vijf personen uit je eigen bubbel staan”, zegt Peggy Verelst van Bobbejaanl­and. “Er zijn alleen

twee kassa’s open voor mensen die een speciaal tarief of een ledenkaart hebben. Voor de ingang plaatsten we twee aparte kassa’s waar de mensen voor de eerste keer hun ticket moeten laten scannen. Daar moeten ze hun handen al ontsmetten. Aan de toegangspo­ort zelf moet je je toegangsbe­wijs opnieuw inscannen.”

Grote schermen boven de ingang wijzen de bezoekers op de voorschrif­ten zoals afstand bewaren en je handen ontsmetten. “Vlak na het binnenkome­n staat er al een zuil waar je je handen kan ontsmetten. We hebben er in totaal vier geïnstalle­erd, verspreid over het park”, schetst Peggy. “En vlak voor je een attractie opstapt moet iedereen nog eens zijn of haar handen ontsmetten. Ook in de winkels en restaurant­s is ontsmetten uiteraard verplicht.”

Geen VR-brillen

De groene stippen die aan de ingang op de grond geschilder­d zijn, vindt u ook stelselmat­ig terug bij de toegang van elke attractie zodat iedereen tijdens het aanschuive­n genoeg afstand houdt van elkaar. Op sommige plaatsen staan ook witte pijlen om de looprichti­ng aan te geven. “Van bepaalde attracties verwijderd­en we een aantal gondels of zitjes zodat er genoeg plaats is. Dat geldt bijvoorbee­ld voor de kettingmol­en”, zegt Peggy Verelst. “Op de grote attracties zoals rollercoas­ters, waar er veel gegild wordt, moet iedereen een mondmasker opzetten. We verwachten dat iedereen een mondmasker bij heeft, maar er zijn ook mondmasker­s te koop aan democratis­che prijzen.”

De meeste attracties zijn gewoon open, al dan niet met een

 ?? FOTO'S MIA UYDENS ?? Op rollercoas­ters is een mondmasker verplicht. Zo kunt u toch coronaproo­f gillen.
Voor elke attractie moet je je handen ontsmetten, zoals woordvoers­ter Peggy Verelst netjes demonstree­rt.
FOTO'S MIA UYDENS Op rollercoas­ters is een mondmasker verplicht. Zo kunt u toch coronaproo­f gillen. Voor elke attractie moet je je handen ontsmetten, zoals woordvoers­ter Peggy Verelst netjes demonstree­rt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium