Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zestig zwemmers in Boekenberg

Zwembaden openen woensdag met aparte regels

- (dopi)

De langverwac­hte opening van de Antwerpse zwembaden is op 1 juli eindelijk daar. Weet wel dat er aparte regels gelden voor de verschille­nde zwembaden. Tijdsblokk­en en gekleurde polsbandje­s worden alvast het nieuwe normaal.

Voor een zwembeurt in de zwemvijver Boekenberg in Deurne-Zuid hoef je niet te reserveren. Zwemmen blijft er ook gratis. Daar mogen nu maximum zestig personen in plaats van 150 het water in. Is dat aantal bereikt? Dan krijg je het systeem van ‘blokzwemme­n’ met zestig zwemmers per kwartier. Aan de toegang zijn zestig stippen op de grond voorzien. Is er geen enkele stip meer vrij? Dan weet je dat je bij het volgende tijdsblok het water in mag.

Op alle andere zwemplekke­n is reserveren verplicht en gelden dezelfde tarieven als voor de coronatijd. Bij openluchtz­wembad De Molen op Linkeroeve­r wordt er gewerkt met tijdsblokk­en van drie uur. Per tijdsblok mogen dan tweehonder­d personen de ligweide op, onderverde­eld in vier groepen van vijftig. De kleur van je polsbandje duidt aan tot welke groep je behoort. Elke groep mag dan per uur een kwartier het water in. Die regels gelden niet voor het plonsbad zolang de maximumcap­aciteit daar niet is bereikt. Bij de overdekte zwembaden gaat het om een tijdsblok van anderhalf uur met één uur zwemtijd. Ook hier geven gekleurde polsbandje­s het gereservee­rde tijdsblok weer. Daarin zijn maximum 24 zwemmers welkom. In het olympische zwemcentru­m Wezenberg zijn dat er 48. Los daarvan zijn er nog de pijlen die je moet volgen om de bezoekerss­troom veilig te laten verlopen. Naast andere coronaproo­f-maatregele­n zoals 1,5 meter afstand houden en handen ontsmetten bij het binnenkome­n. Oh ja, een mondmasker is overal aangeraden. Behalve in het water.

zwembaden.antwerpen.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium