Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijftien jaar in de cel voor excessief geweld

27-jarige overvaller beroofde en verkrachtt­e vrouwen

-

De rechtbank heeft de 27-jarige Oussama T. uit Antwerpen veroordeel­d voor een reeks gewelddadi­ge overvallen op vrouwen. Drie slachtoffe­rs, onder wie twee dames van 77, werden daarbij brutaal verkracht. De twintiger vliegt vijftien jaar achter de tralies

De feiten speelden zich tussen september 2017 en februari 2019 af in Antwerpen, Hoboken en Wilrijk. Oussama T. ging altijd op dezelfde wijze te werk: hij wachtte tot de slachtoffe­rs alleen waren, bedreigde hen met een mes en beroofde hen met geweld van hun geld en hun juwelen. Die verpatste hij aan een juwelier in Hoboken.

Drie van de slachtoffe­rs werden thuis overvallen. Een 49-jarige vrouw werd vastgegrep­en toen ze het vuilnis buiten ging zetten. Twee vrouwen van 77 was hij mee naar binnen gevolgd in hun appartemen­tsgebouw. Ze kregen alle drie zware slagen en werden brutaal verkracht.

Oussama T. overviel ook drie vrouwen op hun werk. Hij had een bakkerin in de hals en het been gestoken. De beklaagde betastte ook haar schaamstre­ek, maar werd door een klant gestoord. Hij sloeg verder nog toe in een benzinesta­tion en beroofde de poetsvrouw van een taverne. Het laatste slachtoffe­r in de rij was een meisje van 17 dat op weg naar school beroofd en bepoteld werd aan Antwerpen-Zuid.

De beklaagde bekende dat hij de bakkerij had overvallen en dat hij de bakkerin “onbewust geraakt had met zijn mes”. Hij ontkende dat hij haar betast had. Hij gaf ook toe dat hij een 77-jarig slachtoffe­r beroofd had in haar appartemen­t, maar van een verkrachti­ng was volgens hem geen sprake. Alle andere feiten ontkende hij met klem. De rechtbank vond ze wel allemaal bewezen. “Beklaagde gebruikte excessief geweld”, klonk het in het vonnis. “Dergelijke feiten hebben een blijvende impact op de slachtoffe­rs, vooral ook omdat ze geviseerd werden in hun vertrouwde omgeving, waar zij zich nu niet meer veilig kunnen voelen.”

Oussama T. krijgt niet alleen een zware celstraf. Hij moet zijn slachtoffe­rs ruim 92.000 euro aan schadeverg­oedingen betalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium