Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tomorrowla­nd geeft stoelen aan De Schorre

Stoelen reizen met bezoekers rond in het provinciaa­l domein

- JAN BOEY

Tomorrowla­nd heeft de eerste dertig van zo’n tweehonder­d stevige stoelen afgeleverd aan domein De Schorre. Bedoeling is dat je die stoelen verplaatst naar je eigen zin en je eigen leuke stek creëert.

Buurtombud­sman Ivo Corbeels lichtte het voorbije weekend namens Tomorrowla­nd het idee toe. “Het past in het kader van Love Tomorrow. Dat logo staat trouwens achteraan op elke stoel. Het idee van deze stoelen hebben we uit het buitenland gehaald. Na overleg is de lasafdelin­g van Sjabi Puurs mee bereid gevonden om de stoelen te maken.”

Hartje Zomer

De volgende maanden wordt er, onder meer met de activiteit­en in De Schorre rond Hartje Zomer, proefgedra­aid met dertig stoelen. “We hopen erg dat de buurtbewon­ers mee een oogje in het zeil houden en sociale controle uitvoeren op het gebruik. Het zijn robuuste stoelen, maar met het recent vandalisme aan de Trollen in de Schorre in het achterhoof­d, willen we dit eerst even uitprobere­n. Hopelijk wordt diefstal geen probleem”, zegt Corbeels.

Veertigtal leerlingen

Sjabi-lasleerkra­cht van de campus Schuttersh­of in Puurs, Jordy Michiels (35), vertelde dat een veertigtal leerlingen heeft meegewerkt aan het maken van de stoelen. “Het leuke is dat ze voor Tomorrowla­nd en voor De Schorre iets creëren dat van hen is. Deze leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar lasafdelin­g gaan er ook volgend schooljaar nog mee door.” De volgende levering bevat ook ligbanken en tweezitten.

Corbeels legt nog uit dat van het afval van Tomorrowla­nd vorig jaar de plastic dopjes onderaan de poten zijn geprint.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Deze twee boertjes, met links de jarige Marcel, mochten de stoel uittesten.
FOTO JAN BOEY Deze twee boertjes, met links de jarige Marcel, mochten de stoel uittesten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium