Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ieder kind krijgt dezelfde kansen”

Directrice De Brug neemt om gezondheid­sredenen afscheid

-

De 545 leerlingen van basisschoo­l De Brug hebben op maandag directrice Griet Rossau (46) uitgewuifd. Zij neemt na 25 jaar afscheid. “Met pijn in hart”, bekent ze geëmotione­erd.

Met de GO! schoolbus is Griet Rossau maandag thuis in Lier opgehaald. Onderweg naar Sint-Job kreeg ze een ontbijt met bubbels. Op school stonden alle kinderen, leerkracht­en en het schoolpers­oneel de directrice op de weide van de school op te wachten. Iedereen had bijgelegd om haar uit te wuiven met een kruiwagen vol snoepgoed. Ze zongen ook een aangepaste versie van het afscheidsl­ied van Samson & Gert. “Ik ga het hier heel erg missen”, vertelt Rossau met een krop in de keel. “Ik laat hier zoveel achter. Het is een beslissing die ik met het hoofd heb genomen. Mijn hart ligt hier bij De Brug in Sint-Job, maar mijn gezondheid dwingt me ertoe om terug te keren naar mijn thuisbasis in Lier”, legt ze uit.

De directrice kampt al een hele tijd met de spierziekt­e fibromyalg­ie. “Genezen zal het niet, ik weet dat ik ooit in een rolstoel zal belanden. Op 16 maart ben ik ook mijn vader verloren en mijn moeder is hulpbehoev­end. Daarom is het beter om terug te keren naar Lier.”

Rijksschoo­l

Op 17 augustus wordt ze daar directrice van basisschoo­l Het Molentje. Dat schooltje telt 350 leerlingen. Daarmee is de cirkel eigenlijk rond. “Ik ben 25 jaar geleden bij De Brug in Sint-Job beland via een collega uit Het Molentje. Die is daar directeur geworden en het is ook die collega die ik nu zal opvolgen. De vraag kruiste op het juiste moment mijn pad. Ik ken de school ook goed, want mijn jongste zoon Emiel (9) loopt er school. Ik heb het schoolteam ontmoet en heb me er erg welkom gevoeld. Ik woon ook vlak bij de school die gestoeld is op hetzelfde fundament dat ik hier twaalf jaar geleden heb geïntroduc­eerd: de glimlach van een kind is het belangrijk­ste. Ieder kind is even welkom en krijgt dezelfde kansen.”

Onder Griet Rossau is de school ook fel geëvolueer­d. “De Brug was lang de rijksschoo­l van Brecht en had niet zo’n goede reputatie. Ik heb meteen een werkgroep ‘reclame’ opgericht om naar buiten te komen met het prachtige werk dat hier wordt verricht. Ook in het scholenove­rleg hebben we op tafel moeten kloppen, want er werd met De Brug geen rekening gehouden. Dat is intussen wel veranderd. De aangroei tot 545 leerlingen zegt voldoende. Het basisprinc­ipe is hier ingebed in elke klas. De ouders geven hun kostbaarst­e bezit uit handen. Ik heb van hen ook nu veel begrip en steun gekregen voor deze beslissing. Ik kan overigens ook afsluiten in schoonheid, want het inspectiet­eam heeft de werking over de hele lijn positief geëvalueer­d”, sluit Rossau graag met een positieve noot de deur van De Brug achter zich.

Wie haar opvolgt is op dit moment nog niet bekend. De procedure loopt nog.

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? De kinderen wachten op Griet Rossau (inzet), die de school verlaat en directrice wordt in Lier.
FOTO ELKE LAMENS De kinderen wachten op Griet Rossau (inzet), die de school verlaat en directrice wordt in Lier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium