Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zesdeklass­ers zien elkaar toch nog terug

Mama’s en papa’s Sint-Eduardus organisere­n treffen

- (jaa)

Omdat de directie van de SintEduard­usschool de coronarege­ls wel erg strikt toepaste, dreigde het voor de zesdeklass­ers een afscheid in mineur te worden. Dat was buiten de vindingrij­kheid van de ouders gerekend.

De zesde klas van Sint-Eduardus was sinds de hervatting van de lessen in twee gesplitst. De ene bubbel kwam op maandag en dinsdag. De andere werd op donderdag en vrijdag verwacht in de Antoon Van Dijckstraa­t. Ook na invoering van de ruimere klasbubbel, bleef de directie van de school vasthouden aan die opdeling, die willekeuri­g tot stand was gekomen.

“We begrijpen de voorzichti­gheid van de directie en de leerlingen kregen in hun eigen halve klas wel degelijk een mooi afscheid van hun juf. Maar het was wel erg sneu dat onze kinderen, van wie sommigen al sinds de eerste kleuterkla­s hadden samengezet­en, geen gezamenlij­k afscheidsm­oment gegund was, zelfs niet op de grote speelplaat­s of op een voetbalvel­d”, aldus Annemie Mariën, mama van Ruben Aerts.

Kevin Piedfort, papa van Ayco, knikt. Net als alle andere ouders dreigden hij en zijn dochter met een zekere frustratie achter te blijven. Hij werkte daarom graag mee aan het afscheidsr­itueel dat de ouders dan maar zelf organiseer­den. En zo trokken Dino’s en Maki’s maandagnam­iddag na de allerlaats­te schoolbel naar de ezeltjes van Gelateria Mama Calinka vlak bij het Sint-Michielsco­llege, de grote school waar vele afzwaaiend­e zesdeklass­ers in september naartoe trekken. Natuurlijk werd door de trotse ouders getrakteer­d met een ijsje wat de al uitgelaten sfeer alleen maar ten goede kwam.

“Fantastisc­h om elkaar toch nog eens terug te kunnen zien”, hadden onder meer Ayco en Lore het over deze onverhoopt­e ontmoeting met Luna, Nore, Yasmien, Maxime, Victor en andere klasgenote­n die ze al sinds half maart niet meer hadden gezien. De afstandsre­gel werd zo veel mogelijk gerespecte­erd, wat in de grote tuin van Mama Calinka geen probleem was. Maar de blijdschap en emotie spatten van de gezichtjes van de zesdeklass­ers af. Dankzij de ouders kreeg dit vreemde schooljaar toch nog het orgelpunt waar iedereen zo had naar uitgekeken.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De Dino’s (links) en de Maki’s (rechts) werden in de tuin van Gelateria Mama Calinka na de allerlaats­te schooldag op Sint-Eduardus dan toch nog herenigd. Dat werd bekroond met een lekker ijsje.
FOTO JAN AUMAN De Dino’s (links) en de Maki’s (rechts) werden in de tuin van Gelateria Mama Calinka na de allerlaats­te schooldag op Sint-Eduardus dan toch nog herenigd. Dat werd bekroond met een lekker ijsje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium