Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vindt u dat de politie strenger moet optreden tegen feestvierd­ers?

-

Alleen veelpleger­s

Streng optreden, direct stilleggen, boetes uitdelen en de mensen naar huis sturen is waarschijn­lijk genoeg. Alleen bij veelpleger­s zouden verdere maatregels wel op zijn plaats zijn. Ze vormen op deze manier toch een gevaar voor de samenlevin­g. En ze zijn zeker niet zielig omdat ze tijdelijk geen feestje kunnen bouwen.

WILLEM DE RIDDER, ANTWERPEN

Geen compassie

Jazeker, de overheidsd­iensten en politie moeten harder optreden. Zonder pardon, wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Geen compassie, de boetes zijn hier veel te laag als men het vergelijkt met onze buurlanden. Daar is het ineens innen, nadien voor de rechter en daarboveno­p nog een boete. Het zal direct afgelopen zijn met al die feestjes hier en daar.

MICHEL PAQUET, DEURNE

Rol van de ouders

Het is erg dat politie moet optreden, waar zijn de ouders? Houden die dan geen toezicht op hun kinderen? Het respect is ver te zoeken, maar dit is al langer een groot probleem. Misschien niet alleen beboeten, maar ook de kindertoes­lag afnemen voor drie maanden. Dan gaan de ouders misschien ook wat meer meewerken aan opvoeding en mentalitei­t. Opvoeden en respect aanleren voor anderen begint thuis, niet alleen op school.

MARTINE VAN BORM, EKEREN

Werkstraf

Uiteraard moet de politie strenger optreden. Die feestvierd­ers maken diegenen die de maatregele­n wél serieus nemen gewoon belachelij­k. Maar los van een boete zou een werkstraf in een woonzorgce­ntrum of ziekenhuis misschien ook nuttig kunnen zijn om hen met de neus op de feiten te drukken en hen te laten inzien dat corona geen gewoon griepje is.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

Niet veralgemen­en

We mogen niet veralgemen­en. Er zijn wel degelijk een heleboel jongeren die de maatregele­n opvolgen en mee verantwoor­delijkheid opnemen. Begrijpeli­jk dat een groot aantal daar niet zo mee bezig is en de gevaren niet ziet, maar vooral ook niet aan den lijve voelt. Politie moet hen daar blijvend attent op maken en ja, mét een boete. Waarschuwi­ngen helpen niet en zijn tijdverspi­lling.

RENÉ AGTEN, ANTWERPEN

Daadwerkel­ijke bestraffin­g

Steeds maar weer die vraag of de politie strenger moet optreden. Het begin- en sluitstuk zit bij de politiek en het gerecht. De overtreder­s ‘riskeren’ boetes. Riskeren wil dus niet zeggen dat je ze ook krijgt. De boetes zijn ook een lachertje. Hogere boetes en daadwerkel­ijk bestraffin­g voor mensen die bewust de algemene gezondheid in gevaar brengen is toch niet te veel gevraagd. Politie kan alleen maar vaststelle­n en eventueel een GAS-boete uitschrijv­en.

Die boete is een lachertje en overtreder­s kunnen later nog wat opscheppen dat ze gepakt zijn. Dat zouden ze zeker niet doen met een werkelijk hoge boete.

FRANÇOIS VERMEULEN, EKEREN

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium