Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Siska Schoeters en Stef Kamil Carlens ‘tovenaars’ van De Grote Schijn

- (grvr)

Siska Schoeters

Ambassadri­ce De Grote Schijn

“Ik herinner me nog dat ik als kind op zoek ging naar ‘het toverhuisj­e’, diep in het Rivierenho­f. Er woonde een heks die verhaaltje­s voorlas voor mij en mijn klasgenoot­jes.”

De Grote Schijn zal dit jaar plaatsvind­en van 30 oktober tot en met 15 november. Het feeërieke licht- en geurspekta­kel in het Rivierenho­f van Deurne krijgt een nieuwe wandelrout­e en een nieuwe show. Siska Schoeters wordt ambassadri­ce. Stef Kamil Carlens schrijft de soundtrack.

Bizarre cocons hoog in de bomen, dansende vuurvliegj­es, brandende struiken en nog een hoop andere lichteffec­ten. De ene noemt het een sprookjesw­ereld, de andere een gezonde lsd-trip. Feit is dat De Grote Schijn de natuur van het Rivierenho­f toont zoals u die nog nooit zag. En dat wordt gesmaakt. Vorig jaar waren de tickets in geen tijd de deur uit.

Niet zo onlogisch dus dat in de herfstvaka­ntie een derde editie plaatsvind­t. Nieuw zijn de speciaal ingelaste fluisterwa­ndelingen: tochtjes in volledige stilte om – letterlijk – in alle geuren en kleuren te kunnen genieten van de Antwerpse natuur. De organisati­e heeft ook aan twee nieuwe bekende gezichten gedacht. Tovenaars, zo u wil, die de show nog wat meer luister moeten geven.

Siska Schoeters wordt ambassadri­ce van het evenement. De radio- en televisiep­resentatri­ce heeft tot haar dertiende levensjaar in Deurne gewoond, vlak bij het Rivierenho­f. “Ik herinner me vaag nog dat ik als kind op zoek ging naar ‘het toverhuisj­e’, diep in het park. Er woonde een heks die verhaaltje­s voorlas voor mij en mijn klasgenoot­jes. Toen ik iets ouder was, ging ik er vaak frisbeeën met vriendinne­n.”

Kippenvel

Stef Kamil Carlens, de muzikant die u misschien ook kent als dEUS-bassist of oprichter van Zita Swoon, componeert de soundtrack. “De bedenkers van De Grote Schijn namen me mee op een wandeling door het Rivierenho­f en deelden hun ideeën en plannen. Ik liep meteen over van inspiratie voor de soundtrack.”

De scène met zijn muziek moet het hoogtepunt van de avondwande­ling worden. “Het wordt een betoverend nummer”, zegt Stef Kamil daarover. “Zéker in combinatie met de filmische beelden en projecties die je te zien zal krijgen tijdens de wandeling. Krachtige, orkestrale klanken worden afgewissel­d met zachtere melodieën. Kippenvel gegarandee­rd.”

www.degrotesch­ijn.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Een betoverend­e kleuren- en geurenwand­eling door het Rivierenho­f, dat is De Grote schijn.
FOTO JORIS HERREGODS Een betoverend­e kleuren- en geurenwand­eling door het Rivierenho­f, dat is De Grote schijn.
 ?? FOTO FRANK ABBELOOS ??
FOTO FRANK ABBELOOS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium